Ženska seniorska reprezentacija na prijemu kod predsednika Aleksandra Vučića

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na čelu sa Marinom Maljković i predsednikom Košarkaškog saveza Srbije Predragom Danilovićem zajedno sa ekipom kineskog kluba Šangaj Baošan, koji od nedavno predvodi srpska selektorka bila je danas na prijemu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića

0
458

– Nisam verovao koliki je značaj ženskog sporta. Svako vaše učešće je važno, jer dramatično popravlja ugled i poziciju Srbije u izuzetno važnim evropskim i svetskim zemljama – istakao je predsednik Vučić.

Predsednik je zahvalio svima, koji, kako je rekao, nemaju obavezu i ne moraju to da rade, a brinu za državu, poput Marine Maljković, i poželeo kineskim košarkašicama uspeh i pobede, a našim sportistkinjama da uvek osvajaju medalje.

– Da budete vredne, a mi ćemo da razmišljamo kao država kako da pomognemo KSS-u i Marini da generacije devojaka dovede do medalja. Kao što Marina kaže – uvek može više, uvek može bolje, uvek može još i molim vas da se tim motom rukovodite. Pošto su naši fudbaleri neočekivano ispali na Svetskom prvenstvu, a očekivao sam titulu, kod vas ne sme da bude ništa manje od zlatne medalje. Znam da će biti teško, ali gurajte. Marina kada spremi odbranu, moramo da pobedimo – poručio im je Vučić.

Srpska selektorka istakla je zahvalnost na prijemu i lepim rečima i naglasila da ženska reprezentacija treba da predstavlja mosti između Srbije i Kine.

– Reprezentacija Srbije koja je ovde sa nama sastavljena je od nekih novim mladih devojaka. To nije ona generacija koja je osvojila Evropsko prvenstvo, olimpijsku bronzu, ali je njima sasvim jasno kako je prethodna generacija došla do uspeha, a to je pre svega zalaganjem i teškim radom za Srbiju i one su tu poruku skroz shvatile. Što se tiče naših prijatelja iz Kine, smatram mojom obavezom da dovodim ekipe koje treniram, pre svega što imamo odlične uslove za rad sportista. Kineskinje ne učestvuju na Evropskom prvenstvu koje će biti odigrano u našoj zemlji, ali želim da nam budu dragi gosti. Mi u Srbiji igramo sasvim dobru košarku, a naši prijatelji iz Kine grade možda i najbolje mostove – neka ženska reprezentacija bude most između naše dve zemlje. Nakon nekoliko treninga koje sam sprovela u Kini, smatram da, iako je Kina jako daleko, oni su po ljudskim vrednostima možda i najbliži Srbiji. Hvala još jednom, svi smo divno primljeni i iznenađeni smo ovakvim prijemom. Ponosna sam što imate toliko razumevanja za sportiste – istakla je Marina Maljković.

Kapitenka reprezentacije Jelena Milovanović uručila je predsedniku Vučiću dres ženske reprezentacije sa brojem 19, koji simbolizuje narednu godinu kada će naša zemlja biti domaćin kontinentalnog šampionata, a Saša Čađo je ambasadoru Kine Liju Mančangu uručila košarkašku loptu sa potpisima svih reprezentativki.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here