Mlada reprezentacija Srbije otputovala na EP

Mlada ženska reprezentacija Srbije, igračice rođene 1998. godine i mlađe, otputovala je danas na Evropsko prvenstvo koje se od 7. do 15. jula održava u Šopronu (Mađarska).

0
308

Naš mladi tim igraće u grupi “A” sa selekcijama Slovenije, Nemačke i Rusije.

Selektor Miloš Pavlović uverava da su njegove izabranice spremne za iskušenja koja ih očekuju na predstojećem šampionatu:

– Uradili smo dobar posao u pripremnom periodu. Ispunjeni su svi zacrtani ciljevi i što je mnogo važnije mislim da smo napredovali na individualnom i timskom planu. Odigrali smo sedam kontrolnih utakmica koje su nam pomogle da otklonimo uočene nedostatke, a posebno je bio koristan turnir u Španiji gde smo odmerili snage sa jakim rivalima. Senku na pripremni period jedino baca povreda Đurđine Đokić koja nažalost neće biti sa nama u Mađarskoj – ističe selektor Pavlović.

Srbija će za rivale u grupnoj fazi šampionata imati selekcije Slovenije, Nemačke i Rusije:

– Posebno smo fokusirani na premijerni meč sa Slovenijom. Taj duel i onaj sa Nemačkom može da odredi našu sudbinu na šampionatu. Ako bi slavili ove dve pobede, izbegli bi u nokaut fazi selekcije Francuske i Italije koje važe za favorite.

Selektor naše mlade reprezentacije veruje u dobar plasman, ali ne želi da se bavi prognozama:

– Najpre od sebe, pa od svih, devojaka očekujem najviše moguće. Dobro smo radili, napredovali smo u prethodnih nekoliko nedelja. Samopouzdanje nam je poraslo i ne treba nikoga da se plašimo. Ipak, ovo je Evropsko prvenstvo, lakih protivnika nema i niko nije nepobediv. Spremni smo na borbu i da u svakom trenutku pružimo maksimum- zaključio je Miloš Pavlović, selektor U20 reprezentacije Srbije.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu predstavljati sledećih 12 košarkašica: Ivana Katanić (kapiten), Mina Đorđević, Nevena Naumčev, Teodora Turudić, Vladana Vujisić, Ivana Raca, Milica Bojović, Marijana Zukanović, Tamara Jovančević, Lara Radulović, Marija Stojanović, i Nevena Vučković.

U Stručnom štabu selektora Miloša Pavlovića nalaze se pomoćni treneri Vesna Despotović i Bojan Ivanović, doktor Momčilo Jakovljević, fizioterapeut Marko Đurković i tim menadžer Katarina Protić.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here