Nevena Jovanović: Svesne smo za šta se spremamo ovog leta

Srpske košarkašice privode kraju prvu nedelju priprema na Zlatiboru, a prvi rezultati su i više nego očigledni i ogledaju se u poboljšanju kondicije, uigranosti i stvaranju timske hemije.

0
686

Posle veoma dobre sezone u francuskom Vilnevu, Nevena Jovanović, koja slavi 28. rođendan na pripremama, izuzetno je zadovoljna kako ekipa funkcioniše.

– Atmosfera je veoma pozitivna i vesela. Pošto imamo novih igračica u timu, trudimo se da napravimo što bolju hemiju i da sve devojke uklopimo u sistem u što kraćem vremenu. Ono što je veoma važno je da su prve upale mišića prošle, pa je sada sve mnogo lakše – ističe Nevena Jovanović.

Sjajni bek iz Kraljeva je u reprezentativnom sistemu Marine Maljković od samog početka, pa se silno trudi da svoje iskustvo prenese na mlađe.

– Malo mi je neobično što sam jedna od starijih. Šalu na stranu, atmosfera u timu je izvanredna. Koliko god da smo umorne, odlično se slažemo. Lepo nam je na Zlatiboru i veoma mi je drago što sam ponovo u reprezentaciji.

Ekipu uskoro očekuje odlazak na turnir u Kinu.

-Očekujem da budemo maksimalno spremne za utakmice koje nam tamo slede. Svaka od nas treba da, kao i uvek kada se igra za reprezentaciju, pređe granicu maksimuma. Bez obzira što nećemo imati zvanične utakmice, treba da budemo svesne za šta se spremamo ovog leta – zaključila je Nevena Jovanović.

Ekipa će na Zlatiboru boraviti do 6. jula, kada će se vratiti u Beograd i nastaviti pripreme do 11. jula i odlaska na turnir u Kinu.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here