Ženska 3×3 reprezentacija na Evropskom prvenstvu

Seniorska ženska 3x3 reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na FIBA 3x3 Evropsko prvenstvo koje će se od 14. do 16. avgusta održati u rumunskoj prestonici Bukureštu!

Na kvalifikacionom turniru u Andori, reprezentacija Srbije u sastavu Biljana Pešović, Marina Marković, Jefimija Karakašević i Mirjana Beronja, na čelu sa selektorom Oliverom Dragićević Krivokapić, osvojila je prvo mesto u kvalifikacionoj grupi B čime je obezbeđen direktan plasman na Evropsko prvenstvo – bez doigravanja u baražu (drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz obe grupe razigravaju za dodatna dva mesta, dok pobednici grupa obezbeđuju direktan plasman na EP).

Prvog dana takmičenja naše reprezentativke odigrale su sjajno i veoma koncentrisano protiv favorizovane ekipe Mađarske i slavile sa 18:16. Međutim, u sledećoj utakmici je prikazana loša partija protiv Letonije i meč je izgubljen rezultatom 21:15. Nakon prvog dana takmičenja i odigrane četiri utakmice u našoj grupi, sve reprezentacije imale su po jednu pobedu i po jedan poraz, te se drugi dan takmičenja čekao za konačan rasplet.

U prvom meču dana Srbija je ubedljivo slavila protiv Estonije, ne dozvolivši ni u jednom trenutku da pobeda dođe u pitanje. Prednost Srbije na početku meča je bila 5:0, potom 13:8, za konačnih 21:12. U drugom i poslednjem meću dana naše grupe B Mađarska je savladala Letoniju rezultatom 18:12, čime su Srbija i Mađarska izbile na vodeće pozicije u grupi, ali je Srbija završila kao prvoplasirana zbog činjenice da je Srbija već savladala Mađarsku u međusobnom duelu.

Podsećamo da je ovo treća godina za redom kako naše reprezentativke obezbeđuju plasman na 3×3 Evropsko prvenstvo, a treba naglasiti da je ovo tek treća godina kako su naše 3×3 reprezentativke na evropskoj i svetskoj sceni.