Seniorska reprezentacija Srbije 3×3 osvojila turnir u Mađarskoj

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3, pobedila je na turniru „Dekatlon“ u Kečkemetu.

0
561

Ekipa u sastavu Biljana Pešović, Marina Marković, Jefimija Karakašević i Mirjana Beronja, u još jednom jakom i zanimljivom turniru, pokazala je da Srbija može u narednom periodu i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje predstoje u junu mesecu (23.-24.), da ozbiljno računa na naše devojke.

Grupna faza je bila, reklo bi se, lagana za ekipu Srbije. Pobeđivale su redom Slovačku i Austriju, i u polufinalu su bile bolje od ekipe iz Rumunije rezultatom 17-14.

Finale je bila prava poslastica za ljubitelje basketa 3×3. Naše devojke su savladale prvaka Evrope, ekipu Mađarske, rezultatom 21-19.

Posle utakmice i finala, za naš sajt je Marina Marković iznela presije i veliko zadovoljstvo.

– U finalu smo dobile jako kvalitetnu ekipu Mađarske, aktuelnog prvaka Evrope. Bila je borba do samog kraja, ali smo timskom igrom slomile njihov otpor. Veoma smo zadovoljne ovim turnirom, bio je zaista kvalitetan. Odigrale smo četiri jake utakmice, i to je jako važno za nas jer se spremamo za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 3×3.

Basketašice Srbije imaće do kvalifikacija još nekoliko turnira i generalnih provera.

Na 3×3 turniru, učestvovala je i U23 reprezentacija Srbije. Za U23 reprezentaciju su nastupile igračice koje će predstavljati Srbiju na Mediteranskim igrama u Taragoni 27, 28. i 29. juna 2018 – Anja Spasojević, Julijana Vojinović, Bojana Stevanović i Ines Čorda.

Reprezentacija U23 je ispala u četvrtfinalu porazom od Rumunije 18:14 i na turniru zauzela šesto mesto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here