Actavis Akademija proslavila 10. rođendan

Svečanom akademijom i originalnim programom Košarkaški klub Actavis Akademija obeležio je svoj 10. rođendan.

0
291

U lepo aranžiranom ambijentu, u improvizovanom studiju na bini Narodnog pozorišta vođeni su razgovori sa onima koji su obeležili prvi 10 godina Actavis Akademije ali i sa onima koji su pomagali i pomažu rad kluba.

– Najveće zasluge za dobru saradnju Actavis Akademije i Grada Leskovca pripadaju upravo ljudima koji vode klub jer je reč o klubu koji ima veliki broj sjajnih akcija, verovatno i najviše u gradu. – rekla je Brankica Stamenković, član Gradskog veća Leskovca zadužena za sport.

Direktor Actavis Akademije Vladan Stojiljković podsetio je na neke od uspeha kluba, ali i na viziju sa kojom klub osnovan i počeo da radi.

– Deset godina je brzo prošlo ali moram da priznam da nisam očekivao da će sve ovo ovako da izgleda. Danas smo jedan od retkih klubova u Srbiji koji i u ženskoj i u muškoj košarci ima sve selekcije, počev od onih najmlađih pa do seniorskih timova. Posebno nas ispunjuje radošću i druženje sa klincima u vrtiću „Kolibri“, gde ih učimo zdravim stilovima života i trudimo se da oni zavole košarku i sport. To je i ono što je osnov našeg kluba, rad sa najmlađima. Do sada je kroz Aktavis akademiju prošlo preko 1500 dece. Neki od njih su uspeli da dospeju i do kadetske i juniorske selekcije reprezentacije, trojica studiraju u Americi i igraju košarku na koledžima. Ove godine su Prvu žensku košarkašku ligu igrale četiri devojke koje su prve košarkaške korake napravile upravo u našem klubu. Uspevali smo da osvajamo medalje i titule i na prvenstvima Srbije mlađih kategorija. Ono što nam daje veru da će i dalje biti tako je što u ovom trenutku oko 130 devojčica i isto toliko dečaka trenira u svim mlađim selekcijama. Pokušavamo da obezbedimo što bolje uslove za trenig i to je razlog pokretanja projekta koji realizujemo sa Botevgradom. Halu na sajmištu, koju koristimo za košarku poslednje dve decenije, opremili smo novim koševima. U planu su rezervni koševi, mašina za vežbanje šuta, tribine, teretana… Mi jesmo grad košarke, imamo puno talentovane dece, ali sam talenat ništa ne znači bez rada. A da bi se kvalitetno radilo moramo obezbediti i uslove za to. U svemu ovome smo do sada imali nesebičnu podršku kompanije Aktavis, lokalne samouprave i SRC „Dubočica“ i na tome smo im zahvalni – rekao je direktor i trener Actavis Akademije Vladan Stojiljković.

Alfa i omega Actavis Akademije je posebno ponosan na rezultat ostvarene u upravo završenoj košarkaškoj sezoni.

-Tokom cele godine košarkaški klub Actavis Akademija radio je sa selekcijama rodjenih 2000, 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10 i devojčice i dečaci, takmičili smo se u svim ligama KSS i napravili odlične rezultate. Okupili smo 130 devojčica i 130 dečaka iz svih škola u Leskovcu. Za ovih 10 godina koliko radimo postigli smo mnogo. Veoma smo ponosni zbog toga, jer je preko 1500 dece za ovo vreme treniralo košarku u Actavis Akademiji, školovali smo mnogo košarkaša, košarkašica ali i mlade trenere. Osvojili smo mnogo medalja, pehara i priznanja u Srbiji i inostranstvu. Ove godine smo napravili jos jedan korak napred jer sada imamo sve takmičarske selekcije i kod devojčica i kod dečaka, od juniorskih selekcija, kadetskih, pionirskih, mladje pionirske, mini basket i Vrtići su uključeni u Actavis Akademiju. Preko 300 devojčica i dečaka sada trenira u našem klubu. Imamo 8 licenciranih trenera. To je samo znak da se u klubu veoma dobro radi i da je leskovačka Actavis Akademija postala jedna od najboljih škola košarke u Srbiji. Zahvaljujemo se Gradu Leskovcu, Gradonačelniku Goranu Cvetanoviću i Kompaniji Zdravlje Actavis koji vec 10 punih godina podržavaju nas Projekat ‚‚ RAZVOJ KOŠARKAŠKOG SPORTA U LESKOVCU‚‚ Sve je ovo u cilju da se deca našeg grada bave sportom i da se pravilno razvijaju – ističe Vladan Stojiljković.

Tekst i foto: www.sportskastranajuga.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here