Danijel Pejdž, zlatna reprezentativka Srbije, okončala karijeru

Amerikanka Denijel Pejdž, koja je za kratko vreme osvojila Srbiju, završila je igračku karijeru. Biće, naravno, i dalje u košarci, i to u ulozi trenera.

0
1123

Denijel Pejdž više neće igrati za reprezentaciju Srbije. I ne samo to, ona je devojka koja je za kratko vreme osvojila sve u zemlji Srbiji. Od magičnog pravougaonika se oprostila titulom vicešampiona Evrope i prvaka Mađarske, osvojene u dresu Šoprona.

– Tačno je. Rešila sam da okačim patike o klin – potvrdila je Danijel. – Moja kolena ne mogu to više da izdrže. I dalje mogu da igram košarku, ali ne na nivou na kome bih želela. I to je frustrirajuće. Tako da sam odlučila da prestanem da igram i počnem trenersku karijeru.

Već je razgovarala i sa Marinom Maljković, selektorom našeg nacionalnog tima koja je Pejdž 2015. dovela u reprezentaciju.

– Marina je bila razočarana jer se ne osećam dovoljno zdravom da nastavim da igram, ali mi je pružila veliku podršku i uzbuđena je zbog mog novog izazova u karijeri.

 

U novo poglavlje kreće kao asistent u stručnom štabu ekipe univerziteta Toledo.

– Jako sam uzbuđena zbog te šanse. Triša Kulop je sjajan trener i sigurna sam da ću mnogo naučiti od nje.

Dopala joj se ideja da za vreme Evropskog prvenstva 2019, dođe u Beograd i bude uz naš tim.

– To bi bilo sjajno! Inače, često ću dolaziti u Evropu tokom leta. Možda pronađem neke devojčice iz Srbije koje će želeti da dođu da igraju kod mene u Toledu – zaključila je Pejdž.

Podsetimo, popularna Daca, je došla u Srbiju 2015.godine i sa reprezentacijom osvojila Evropsko zlato i bronzu na Olimpijadi.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here