Očekivanja trenera Partizana Svetlane Mitrović uoči završnog turnira kadetske lige

Završni turnir Triglav ženske kadetske lige Srbije održaće se od 27. do 29. aprila 2018. u beogradskoj dvorani "Mega fektori", u beogradskom naselju Braće Jerković.

0
659

Organizator F8 je Art basket, a pored domaćina učesnici su i Partizan 1953, Radivoj Korać, Crvena zvezda, Stara Pazova, Vrbas Medela, Novosadska ŽKA i Student.

Partizan je na završni turnir stigao kao prvoplasirana ekipa ligaškog dela. Crno-bele su doživele samo jedan poraz u 22 kola. Trener Svetlana Mitrović ističe da njen tim nema teret favorita, bez obzira na dosadašnji rezultat.

Sa kakvim ciljevima ulazite na F4?
– Partizan ulazi sa ciljem da prikaže najbolju moguću igru. Želimo da damo svoj maksimum i ako je to dovoljno za osvajanje kadetske lige onda idemo da je osvojimo! Ništa ne branimo, pa nemamo teret favorita, bez obzira na rezultat u regularnom delu lige.

Gde vidite prednosti svoje ekipe u odnosu na konkurente?
– Naša prednost je u tome što smo dugo zajedno i što jedni druge motivišemo na terenu svojom jedinstvenošću. Mi smo tim sastavljen od pojedinaca koji znaju kako najbolje da funkcionišu na terenu.

Šta vas najviše impresionira kada gledate igre vašeg rivala u četvrtfinalu?
– Student je mlada ekipa sa puno energije. U prvenstvu smo ih pobedili oba puta, ali to ništa ne govori jer sada im se priključila i Mina Đorđević koja ima iskustvo igranja u domaćoj KLS ligi. Ona daje većinu poena, od nje sve polazi, ona je motor ekipe. Mi startujemo od nule, ne razmišljamo o onome što je bilo. Očekujem dobru utakmicu sa puno koševa!

Ko su najveći favoriti za osvajanje titule?
– Favorita ima, ali kada se igra na jednu utakmicu uloga favorita se gubi jer su šanse 50:50 da se pobedi. Mnogo zavisi od pristupa ekipe.

Kako ocenjujete kvalitet lige?
– Liga je odlična za razvoj mladih igrača. Bilo bi odlično kada bi se sledeće godine nastavilo sa kvalitetnim ligama.

Direktne prenose svih mečeva završnog turnira kadetkinja moći ćete da pratite na YouTube kanalu organizatora, a statistiku na zvaničnom sajtu.

RASPORED

Petak 27. april

Četvrtfinale

12.00: Partizan 1953 – Student

14.00: Stara Pazova – Art basket

15.45: Ceremonija otvaranja turnira

16.30: Radivoj Korać – Novosadska ŽKA

18.30: Crvena zvezda – Vrbas Medela

Subota 28. april

Polufinale

13.45: Pobednik Partizan 1953/Student – Stara Pazova/Art basket

16.00: Pobednik Radivoj Korać/Novosadska ŽKA – Crvena zvezda/Vrbas Medela

Nedelja 29. april

13.45: Meč za treće mesto

16.00: Finale

17.45: Ceremonija dodele nagrada i zatvaranje turnira

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here