Neka Partizan i Crvena zvezda budu samo sportski rivali, makar u ženskoj košarci

Saopštenje direktora KŽK Partizan 1953 Srbobrana Filipovića prenosimo u celosti.

0
866

„Poštovani ljubitelji sporta i ženske košarke,

Imam obavezu da kao dugogodišnji sportski radnik apelujem na sve aktere jednog sportskog događaja, derbija između Partizana i Crvene zvezde, da ni jednim potezom ne prave tenziju ili na bilo koji način ne podstiču situacije koje nemaju veze sa sportskim događajem.

Na drugoj utakmici finalne serije plej-ofa, par pojedinaca su prozvali na neprimeren način porodicu Čović i KŽK Partizan 1953 je platio kaznu iako nikakve veze nema sa uzrokom sukoba određene grupe navijača i porodice Čović. Sukob je počeo na utakmicama muške košarke i što se tiče ljudi iz ženskog košarkaškog kluba, učinićemo sve da ženska košarka ostane čist sportski događaj jer za sukob su potrebne dve strane.

Na trećoj utakmici u Železniku, određenoj grupi koja prati samo žensku košarku, nije bio dozvoljen ulazak u dvoranu i pored molbi i objašnjenja da to nisu osobe koje su na bilo koji način vređale bilo koga iz Crvene zvezde. Apel da uđu na utakmicu je bio samo iz jednog razloga, da se i kod njih ne izazove bes i da na sledećoj utakmici i oni skandiraju nešto što im do tog trenutka zabrane nije ni palo na pamet. Apel nije urodio plodom i njima je zabranjen ulazak.

Sada se postavlja pitanje: da li titulu u ženskoj košarci treba neko da osvoji pred praznim tribinama, da li neko ko nije uzrokovao problem treba svesno da plaća kazne i da li je moguć sportski događaj u ovoj zemlji gde bi se nakon utakmice pričalo o sportu, najboljim akterima meča ili o namerno proizvedenoj tenziji, gde se ne nazire kraj i gde košarka gubi svaki smisao.

KŽK Partizan 1953 nije pisao i neće objavljivati nikakva saopštenja. Ovo je moj lični apel svima da sačuvamo sport makar u ženskoj košarci, da pustimo devojčice da im košarka bude zadovoljstvo, da ne igraju utakmice pred praznim tribinama, da se izdignemo iznad ličnih sujeta.

Kao veliki partizanovac najviše sam se radovao pobedama protiv najvećeg rivala kada je Crvena zvezda bila jaka. Tako bi trebalo da bude i sa suprotne strane.

Molim navijače Partizana da sportski i fer navijaju, a sportske prijatelje iz Crvene zvezde da učine sve da se ovakve stvari koje samo produbljuju, bar u ženskoj košarci nepotrebnu tenziju, nikad više ne ponove.

S poštovanjem,

KŽK Partizan 1953
Direktor
Srbobran Filipović“

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here