Sonja igra za medalju koja joj nedostaje, Jelena, Aleksandra, Tina i Danijel za šampionski pehar

Ovogodišnje izdanje Evrolige stiglo je do svog vrhunca.

0
166

Dve utakmice nas dele od saznanja ko će osvojiti treće mesto, a ko će se okititi titulom najboljeg na Starom kontinentu.

Sezona u najjačem klupskom takmičenju može da posluži za ponos srpskoj košarci jer nikada veći broj naših igračica nije nastupio. Takođe, imponuje podatak da je Srbija sa pet reprezentivki, zajedno sa Amerikom, najzastupljenija na F4 kada je reč o zemljama koje nemaju svoje klubove na završnom turniru u Šopronu.

Sonja Petrović će sa Dinamom iz Kurska pokušati da osvoji bronzanu medalju, jedinu koja joj u Evroligi nedostaje. Jelena Milovanović, Aleksandra Crvendakić, Tina Jovanović i Danijel Pejdž žele da bajku koju žive ove sezone produže za još jedno veče i prirede veliko slavlje građanima Šoprona koji žive za žensku košarku.

Ekipa Dinama je ligaški deo sezone završila bez poraza, ali je u neizvesnom polufinalu morala da čestita ekipi Jekaterinburga. Ni sjajna igra Sonje Petrović nije mogla da prevagne na stranu ekipe iz Kurska, pa će srpska reprezentativka u utakmici protiv turske ekipe Jakin dogu, koja počinje u 17 časova, pokušati da osvoji novu medalju u ovom takmičenju. Petrovićeva je već samim dolaskom u Šopron ispisala nove stranice istorije ovog takmičenja jer je 11. uzastopni put ostvarila plasman na završni turnir. Tačnije, u svim 11 sezona u Evroligi je uspela da stigne do završnice. Osvajala je zlata i srebra, sada je red na bronzu.

Šopron je godinama redovan učesnik Evrolige, a ove godine je drugi put uspeo da stigne do završnog turnira. Trijumf nad skupocenim Fenerbahčeom u četvrtfinalu nije zadovoljio apetite ovog kluba, već su otišli i korak dalje. Trojkom Jelene Milovanović u poslednjoj sekundi savladana je ekipa Jakin dogu, pa će „srpski“ Šopron od 20 časova pokušati da osvoji prvu titulu u Evroligi. Iako je ekipa Jekaterinburga ponela epitet favorita u ovom meču, Šopron ima svoje adute, pre svega u vidu srpskih reprezentativki koje nose igru ovog tima.

Obe utakmice ljubitelji košarke mogu da gledaju u direktnom prenosu na sajtu FIBA ili na njihovom Youtube kanalu.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here