Mađarska liga 19. kolo: Jelena Milovanović izdominirala u derbiju kola i odvela Šopron na vrh tabele, Sara Krnjić sjajna u porazu svog tima

Odigrano je kompletno 19. kolo mađarske A divizije.

0
260

Šopron je slavio u derbiju kola nad ekipom Atomeromu, koji sa klupe predvode srpski stručnjaci Željko Đokić i Boris Maljković, rezultatom 77:65 i na taj način izbio na čelo lige.

U ovom derbiju su učestvovale čak 4 srpske košarkašice. Za Šopron svoj doprinos su dale Jelena Milovanović sa 22 poena, zatim Aleksandra Crvendakić sa učinkom od 10 poena i 7 skokova, kao i Daniel Pejdž sa 3 poena i 4 skoka. Tine Jovanović nije bilo u protokolu. Što se tiče gostujuće ekipe, Sara Krnjić je bila najbolji igrač svog tima sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 14 skokova.

PINKK-Pecsi je savladio na domaćem terenu ekipu Cegledi rezultatom 62:58.

Tijana Cukić je pobedi svog tima doprinela sa učinkom od 6 poena, 2 skoka i 2 asistencije. Za poraženu ekipu su nastupile dve  srpske košarkašice. Jovana Popović je imala učinka od 15 poena, 8 asistencija i 2 skoka, dok je Jelena Maksimović dodala 3 poena i 5 skokova.

Vašaš je kod kuće savladao ekipu PEAC-Pecs rezultatom 79:73.

Za pobedničku ekipu Jefimija Karakašević je upisala 7 poena i 7 skokova, dok Nađa Smailbegović nije ulazila u igru. U poraženoj ekipi Sanja Mandić je bila jedna od boljih sa učinkom od 12 poena, 7 skokova i 5 asistencija, dok je Maja Vučurović dodala 10 poena i 6 skokova.

 

TABELA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here