Korać slavio u derbiju kola

0
216

Susret je opravdao epitet derbija samo u prvom delu igre. Od starta se igralo veoma čvrsto pod oba obruča, što je za posledicu imalo veliki broj sobodnih bacanja u prvom kvartalu. Tempo igre polako se pojačavao u drugoj četvrtini, ali rezultat je ostajao u egalu. Zahvaljujuci trojkama Davinić i Rašić, Korać je na veliki odmor ipak otišao sa najvećom prednošcu koju je neka ekipa do tada imala (31:24).

U drugom delu igre sve se okrenulo. Žućkove naslednice su pronašle svoju igru i iz napada u napad uvećavale kapital. Gošce nisu imale rešenje za visok presing koji je u nastavku postavio trener Marković. Pazova je ušla u kontraritam iz koga nije mogla da se izvuče čitavo drugo poluvreme. Pokušavao je trener gošca na sve načine, ali čini se da je kratka klupa Pazove uzela svoj danak. Čak cetiri igračice “crvenih“ su odigrale 30 i više minuta, i još dve preko 20 minuta. Sve to su devojke iz Žićkove avlije znale da kazne na pravi način, pa su do kraja bez milosti “zatrpale“ koš Pazovčanki.

Najefikasnija na utakmici bila je košarkašica Stare Pazove Sara Opačić, koja je većinu od svojih 28 poena postigla u drugoj polovini susreta. Samo jedna asistencija delila je Saru od dabl-dabl učinka. Osim nje kod gošći jedina vredna pomena bila je Danijela Kovačević koja je upisala 13 poena.

U timu trenera Nenada Markovića poeni su bili praktično ravnomerno raspoređeni. Sa 12 poena prednjačile su Nedeljkov i Mladenović, a samo poena manje imale su Boričić i Žigić.

Ovom poebodom Korać se ucvrstio na drugoj poziciji, sa pobedom manje u odnosu na Partizan ali i pobedom više od Crvene zvezde.

STATISTIKA

TABELA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here