Crveno-bele opravdale epitet favorita

Crvena zvezda je na svom terenu savladala ekipu Spartaka iz Subotice u okviru 17. kola Ženske košarkaške lige Srbije rezultatom 96:66 (18:16, 24:21, 28:13, 26:16).

0
98

Izabranice trenera Dragana Vukovića su tek u drugom poluvremenu uspele da slome otpor nezgodne ekipe iz Subotice. U prvom delu igre igralo se u mini serijama pa niti jedna ekipa nije uspela značajnije da se odlepi.

Nakon velikog odmora sve se promenilo. Kratka kluba ekipe iz Subotice koštala je tim trenera Zdenka Davcika novih bodova. Gošće su put Beograda krenule sa 10 igračica ali su priliku dobile samo njih sedam. Čitava prva petorka odigrala je 30 + minuta, tako da slobodno možemo reći da je umor odredio pobednika u ovoj utakmici.

Nejefikasnija na utakmici bila je košarkašica Spartaka Arlesia Norel Mors koja je ubacila čak 35  poena uz 6 pogođenih trojki. Osim nje kod gošća jedina zapažena bila je Slađana Radulović koja je imala učinak od 13 poena, 6 skokova i 7 asistencija.

Kod domaćina čak pet košarkašica bilo je dvocifreno. Najbolja je bila Marija Prlja sa 16 poena i 6 asistencija. 14 poena ubacila je Aleksandra Katanić, a poen manje imala je njena sestra Ivana. Biljana Stjepanović ubacila je 11 poena, a 10 je postigla Nevena Naumčev.

U narednom kolu Crvena zvezda igra derbi sa ekipom Radivoj Korać u Vizuri.

STATISTIKA

TABELA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here