INTERVJU Milan Krpović, predsednik ŽKK Mileševka

Ženski košarkaški klub Mileševka iz Prijepolja beleži odlične rezultate ove sezone u svim takmičarkim kategorijama u kojima nastupa.

0
782

Seniorke su u vrhu Druge ženske lige Jug grupa A i imaju dobre izglede za plasman u plej-of za popunu Ženske košarkaške lige Srbije, a sjajne nastupe beleže i mlađe kategorije.

Mileševka od februara ove godine deluje pod sadašnjim imenom, a od septembra ulogu predsednika kluba preuzeo je Dr. Milan Krpović, čijom zaslugom je klub opstao pre tri godine, kada je bio pred gašenjem.

– ŽKK Mileševka pod ovim nazivom postoji od februara ove godine, ali korene prijepoljske košarke treba tražiti u kasnim 70-im i početkom 80-tih godina prošlog veka, kada je srce i duša tima bila Biljana Mandić i kad je prijepoljska ženska košarkaška ekipa Elan u sezoni 85/86 igrala u Drugoj ligi Istok tadašnje SFRJ u kojoj je u to vreme za ekipu Studenta iz Skoplja igrala Stojna Vangelovska! Kasnije je ekipa menjala nazive, pa jedno vreme nije ni postojala ženska košarka da bi se ponovo krenulo od nule u sezoni 2013/14 uz svesrdnu pomoć muške košarkaške ekipe Mileševca i njihovog rukovodstva koji nisu dozvolili da se devojke nađu na ulici i da prestanu da igraju u najboljim godinama. Ove sezone devojke igraju solidno, nalaze se u gornjem delu tabele i konkurišu za jedno od prva četiri mesta koja vode u razigravanje za popunu prve lige Srbije, ponajviše zahvaljujući sjajnoj Nataši Bučevac.

Kakva je podrška kluba u vidu sponzora i podrške Opštine?

– Klub funkcioniše zahvaljujući finasijskoj podršci od strane Opštine. mada ta sredstva nisu dovoljna za neki značajniji rezultat. Takođe, imamo i podršku svih u klubu jer smo većina bili košarkaši pa razumemo problematiku funkcionisanja jedne ekipe.

Koje selekcije nastupaju i koji treneri rade sa igračicama?

– Problem timskih sportova u Prijepolju, pre svega onih koji se održavaju u dvoranama, je upravo nedostatak dovoljnog broja termina za treninge svih selekcija, a ŽKK Mileševka ima i mlađe selekcije i to kadetkinje i pionirke koje se takmiče u svojim uzrastima u okviru regionalnih liga Saveza. Prošle takmičarske sezone su i kadetkinje i mlađe pionirke bile prvaci svojih regionalnih liga zapadne Srbije. Trener ekipe i mlađih selekcija je Branislav Divac, profesor fizičkog vaspitanja, pod čijim rukovodstvom je juniorska ekipa kluba pod nazivom Mileševac učestvovala na završnom turniru u Pirotu i u konkurenciji Crvene Zvezde i Partizana pa se ništa osim časnih poraza i nije moglo očekivati. Ali, u ovom klubu je odnegovana Marija Cvijović, sada košarkašica Radničkog 2016 iz Kragujevca i kandidat za juniorsku reprezentaciju Srbije.

Ambicije kluba u daljem period?

– Ova ekipa ima ambicije za borbu i plasman u viši rang, ali je veliko pitanje koliko bi bila podržana od strane lokalne samouprave koja kako se čini, razumevanja ima samo za fudbal ma u kom rangu bio.

Autor: Jelena Prvulović

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here