Radnički pobednik trećeg memorijala Miodrag Prvulović Žikajlo

Ženski Košarkaški Klub Radnički iz Kragujevca pobednik je trećeg memorijala Miodrag Prvulović Žikajlo u Boru.

0
663

 

Pred oko 200 gledalaca u Boru, održan je treći po redu memorijal Žikajlo. Učesnici ove godine bili su domaćin košarkaški klub Zicer iz Bora koji nastupa u Prvoj ženskoj regionalnoj ligi jug, i ženski košarkaški klub Radnički iz Kragujevca koji nastupa u Drugoj ženskoj ligi Srbije. Ova revijalna utakmica je završena rezultatom 52-43 u korist gostujuće ekipe iz Kragujeca.

Nagrade za najboljeg igrača i strelca turnira podelila je Jelena Prvulović, ćerka Miodraga Prvulovića, ispred porodice. Za najboljeg igrača utakmice proglašena je Ivana Milićević iz Zicera, dok je najbolji strelac utakmice bila Andrijana Vuković iz Radničkog.

Dodeljene su i zahvalnice za pruženu podršku, učešće i saradnju. Takođe, porodici Prvulović, dodeljena je slika ekipe koju je vodio Žikajlo, kao uspomena na Treći memorijal. Ispred košarkaškog kluba Zicer, zahvalnice je podelio Ivan Janković, predsednik kluba, i to redom : Ženskom košarkaškom klubu Radnički, Sportskoj ustanovi Bor, Sindikatu Rudara Srbije Bor, medijskim partnerima i portalima Bor030, košarka.24, Kg sport info i dnevnom listu Kurir.

Ekipa domaćina nastupala je u sastavu : Ristić, Milićević, Bekan, Stamenković, Spasić (kapiten), Poledica, Filipović, Šćopić, Terzić, Jović, Grujić, Živić. Trener : Jakovljević Dejan.

Ekipa iz Kragujevca nastupala je u sastavu : Jovanović, Zagrađanin, Pantović, Miletić, Zlatković, Bezarević, Despotović, Todorović, Vuković, Vasović M. (kapiten), Vukotić, Vasović N. Trener : Jovović Goran.

Podsetimo, Miodrag Prvulović – Žikajlo bio je jedan od najboljih trenera u Timočkoj krajini, košarkaški sudija i košarkaški radnik koji je svojim radom ostavio dubok trag u borskoj košarci. Uz veliki broj pehara i zahvalnica, za najboljeg trenera Timočke krajine izabran je 1985. godine,  dok je za najboljeg trenera opštine Bor proglašen 1989. I 1990. godine. Treba napomenuti da je bio uz Ivana Markovića jedini košarkaški sudija iz Bora koji je tada sudio prvu ligu u Jugoslaviji.

Po okončanju trenerske karijere, bavio se i novinarstvom, pišući za sportske novine „Sport“ i „Žurnal“.

Preminuo je iznenada oktobra 2015. Godine. Posthumnu nagradu za „Životno delo“ dobila je Miodragova porodica 2016. godine. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece. Ćerka Jelena je pošla njegovim stopama, nastupajući za sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije, osvojivši šampionat sa Zeničkim „Čelikom“, dok danas nastupa za ženski košarkaški klub „Radnički“.

U čast Miodraga Prvulovića, već dve godine u Boru održava se „Memorijalni turnir Miodrag Prvulović Žikajlo“, koji je do sad bio u organizaciji ženskog košarkaškog kluba „Bor“, a od ove godine organizaciju preuzima košarkaški klub „Zicer“. Prve godine pobednik turnira bila je ekipa „Student“ iz Niša dok je druge godine pobednički pehar iz Bora odnela ekipa Banovića iz Bosne i Hercegovine.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here