Ženska juniorska reprezentacija spremna za start EP

Ženska juniorska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2000. godine i mlađe, spremno iščekuje start Evropskog prvenstva koje će se od 4. do 12. avgusta održati u Udinama.

0
551

Izabranice selektora Bogdana Bulja stigle su prošle nedelje u ovaj italijanski grad gde su učestvovale na veoma jakom turniru, svojevrsnoj generalnoj probi pred početak šampionata:

– Igrali smo protiv Španije, Italije i Rusije, kandidata za najviši plasman na Evropskom prvenstvu. Imali smo loše drugo poluvreme u duelu sa Španijom, dok su ostala dva meča bila na jednu loptu. Videli smo gde smo u odnosu na najbolje i tokom ove nedelje radili na ispravljanju grešaka. U međuvremenu smo odredili konačan sastav tima. Zahvalili smo se Katarini Dešić koja je vredno radila sa nama od prvog dana, odlučili su najsitniji detalji vezani za kompoziciju tima. U svakom slučaju nimalo lak zadatak za svakog trenera – ističe seletkor Bogdan Bulj.

Reprezentacija Srbije igraće u grupi C sa selekcijama Španije, Bosne i Hercegovine i Češke.

– Fokusirani smo na premijerni meč sa selekcijom Bosne i Hercegovine. Dobro smo ih proučili, bavili se video analizom njihove igre. Imaju četiri odlična individualca koji svakoj ekipi mogu da naprave probleme. Pobeda bi nam mnogo značila na planu samopouzdanja, baš kao i trijumf protiv Češke koji bi nam doneo lakšeg protivnika u osmini finala. Dobro smo radili u pripremnom periodu, verujem u ove devojke i siguran sam da će našu košarku reprezentovati na pravi način. Cilj nam je da izbegnemo borbu za opstanak, dođemo do trijumfa na startu eliminacione faze, a posle toga je sve moguće – zaključio je selektor srpskih juniorki.

Srbiju će na Evropskom prvenstvu predstavljati sledećih 12 igračica: Nadežda Nedeljkov, Višnja Stefanović, Nadija Smailbegović, Sofija Olić, Nikolina Deurić, Aleksandra Mužević, Marta Vulović, Tina Selaković, Katarina Jakovljević, Lena Radulović, Jelena Mitrović i Ana Perić.

U stručnom štabu selektora Bogdana Bulja, nalaze se još pomoćni treneri Vladimir Vlašković i Biljana Stanković, fizioterapeut Blagoje Nikolić i tim menadžer Jelena Popović.

RASPORED GRUPE C

1. kolo – subota 4. avgust: BiH – Srbija u 14.15.

2. kolo – nedelja 5. avgust: Srbija – Španija u 18.45.

3. kolo – ponedeljak 6. avgust: Češka – Srbija u 16.30.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here