Održan „Media day“ i svečana promocija Juniorske lige Srbije, Kadetske lige Srbije i Ženske kadetske lige Srbije

U četvrtak, 24. oktobra 2024. godine, Košarkaški savez Srbije organizovao je "Media day" i predstavljanje IDEA Juniorske lige Srbije, Triglav Kadetske lige Srbije i Triglav Ženske kadetske lige Srbije za sezonu 2024-2025, uz direktan prenos na Arena sport TV.

0
102

Ovom fantastičnom događaju prisustvovali su igračice i igrači, njih više od 450 iz sve tri lige iz cele Srbije, svih 36 ekipa u kompletnom sastavu sa stručnim štabovima, predstavnici klubova i predstavnici medija. Spektakularnu promociju je uveličala i naša legendarna trofejna reprezentativka Sonja Vasić, kao i košarkaš Crvene zvezde Dalibor Ilić, Nikola Gašić iz FMP i Stefan Miljenović iz Mege, prvotimka Crvene zvezde Tamara Čorto…

Pre početka zvaničnog dela programa, mlade košarkašice i košarkaši imali su „Media day“ poput naših najvećih i najpopularnijih seniiorskih ekipa. Uz fotografisanje za potrebe Saveza, klubova i sponzora, koje je proteklo u izuzetno pozitivnim tonovima, na parketu Beogradske arene bili su postavljeni brojni elementi za fotografisanje, snimanje gif video materijala, ozvučenje, led ekrani oko terena, zanimljive igre u kojima su devojke i momci uživali.

Promociji su ispred KSS prisustvovali predsednik Nebojša Čović, potpredsednica za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić, potpredsednik za finansije i marketing Filip Sunturlić i generalni sekretar Zlatko Bolić.

Prisutne je, kao domaćin događaja, pozdravio prvi čovek srpske košarke Nebojša Čović.

„Drago mi je da vas vidim u ovom broju, devojčice i dečke, košarkšice i košarkaše… Veliki prioritet će nam biti mlađe selekcije, sa ovako velikom i značajnom promocijom počinjemo Triglav žensku i mušku jedinstvenu kadetsku ligu i Idea jedinstvenu juniorsku ligu. Jako je važno da shvatite da su svi naši veliki igrači prošli kroz ove lige, mislim da možemo da ih podignemo na još viši nivo, da ih ojačamo i rekonstruišemo kvalifikacije koje možda nisu bile tako dobre. Napravićemo malo bolji sistem u dogovoru sa vašim klubovima, koji treba da nam daju inicijativu i ideje, pa ćemo ih zajedno složiti i pripremiti za sledeću sezonu. Takođe mislim da ima velikog prostora da Kup Radivoj Korać osvežimo sa juniorskim i kadetskim selekcijama, kao i Kup Milan Ciga Vasojević u ženskoj konkurenciji. Kao našim mladim i perspektivnim košarkašima i košarkašicama, želim vam da budete potpuno zdravi, da dobro učite školu jer košarka sa sobom nosi povišen nivo intelekta, a to se jako dobro vežba u školama. Slušajte nastavnike, roditelje i trenere, želim vam da svi napravite što više uspeha, ali imajte u vidu da u bilo kojoj oblasti, a naročito u sportu, nema uspeha bez velikog rada. Iduća 2025. godina nam je jako bitna, u ovoj Areni, u našem gradu Beogradu, biće održano juniorsko Evropsko prvenstvo. Dakle, ići ćemo svi zajedno dalje, rešavati mnoge probleme, pružati pomoć i podizati nivo mlađih selekcija u Srbiji, pokušati da maksimalno zaštitimo manje proizvođače igrača i vratimo košarku u osnovne i srednje škole. Želim vam puno uspeha i sreće u predstojećoj sezoni“ – rekao je predsednik KSS Nebojša Čović.

U ovim takmičenjima svaki region naše zemlje ima svog predstavnika i daje šansu mladim košarkašima i košarkašicama da se takmiče sa svojim vršnjacima iz svih krajeva Srbije. Takmičenja rastu iz godine u godinu, a KSS se trudi da organizicija, ne samo liga, nego i njihova promocija bude bolja svake godine. Tokom sezone, u ovim ligama će se odigrati skoro 400 utakmica, nakon kojih slede finalni turniri za prvaka države.

„Opredelenje Košarkaškog saveza Srbije je da se posebna pažnja posveti ženskoj košarci, naročito mlađim kategorijama – rekla je prilikom zvaničnog obraćanja potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković. „Dokaz tome su i uspesi, kako seniorske, tako i mlađih reprezentativnih selekcija. Triglav Ženska kadetska liga Srbije je izuzetno značajna, kroz jedinstvenu ligu se formiraju i razvijaju buduće generacije, tu se stvaraju buduće reprezentativke i nosioci igre u svojim klubovima. Ovom prilikom želim da čestitam klubovima koji su izborili plasman u jedinstvenu ligu. Zahvaljujem se i kompaniji Triglav na pomoći u organizaciji ovog najvažnijeg takmičenja za ženske mlađe kategorije.“

Potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić bio je prepun pozitivnih utisaka kada je video veliki broj mladih košarkaša i košarkašica u Beogradskoj areni.

„Zaista sam srećan što ste danas sa nama u ovolikom broju, na predstavljaju najkvalitetnijih takmičenja mlađih kategorija koje su iz sezone u sezonu sve bolje i jače. Ovde je, praktično, najbolje što košarkaša Srbija ima i želim vam da se kroz lige koje danas predstavljamo što bolje razvijate, da uživate u svakoj utakmici i jednog dana stignete da najvišeg nivoa – seniorske reprezentacije Srbije.“

Usledilo je predstavljanje Kadetske i Ženske kadetske lige Srbije, koje od 2016. godine nose naslovno ime Kompanije Triglav.

U fantastičnom košarkaškom ambijentu, dresove i lopte su kadetkinjama i kadetima delili bivša reprezentativka Sonja Vasić, direktorka marketinga Triglav osiguranja Ivana Vulić Živković, potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković i potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da i ove godine, ispred Triglav osiguranja, prisustvujem svečanoj promociji Triglav ženske i muške kadetske lige. Saradnja Triglav osiguranja sa Košarkaškim savezom, na obostrano zadovoljstvo, datira još od 2016. godine i svi smo svedoci zaista impresivnih rezultata koje su seniori ostvarili u tom periodu. Njih ne bi bilo da svi ti vrhunski sportisti nekada nisu bili juniori i kadeti i da nisu, kao vi danas, vredno, istrajno i naporno trenirali i postizali rezultate u mlađim kategorijama. Zato pozdravljam sve kadete i juniore, igrače 36 klubova koji se takmiče u ligi. Želim vam puno sreće, fer plej i dobre rezultate u narednoj sezoni“ – rekla je direktorka marketinga Triglav osiguranja Ivana Vulić Živković

Zatim su predstavljeni klubovi IDEA Juniorske lige Srbije, a kapitenima su dresove i lopte uručili potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić, direktorka marketinga Kompanije Merkator S Nataša Pavlović, prvotimac Crvene zvezde Dalibor Ilić, košarkaš FMP Nikola Glišić i igrač Mege Stefan Miljenović.

„Želela bih da se zahvalim Košarkaškom savezu Srbije na tome što organizuje ovakve događaje i poklanja pažnju mlađim generacijama, pred kojima je svetla sportska budućnost. Verujem da se među vama nalaze budući reprezentativci naše zemlje i velika imena evropske i svetske košarke. Zato nam je zadovoljstvo što smo već punu deceniju partner u razvoju IDEA juniorske lige Srbije. Želim vam mnogo uspeha i sportske sreće u takmičenju koje je pred vama, da uživate u košarci i date sve od sebe da vaš klub i vi budete najbolji u Srbiji“ – poručila je direktorka marketinga Kompanije Merkator S Nataša Pavlović.

Na kraju, usledilo je zajedničko fotografisanje svih učesnika…

Triglav grupa, Idea i Košarkaški savez Srbije uspešno nastavljaju dugogodišnju saradnju u delu sponzorstva ovih liga mlađih kategorija. Snažnom podrškom i ove godine zajednički bodrimo mlade košarkašice i košarkaše u novoj takmičarskoj sezoni.

TRIGLAV ŽENSKA KADETSKA LIGA SRBIJE

Korać Akademija 011 – Beograd

Bagdala – Kruševac

Vojvodina 021 – Novi Sad

Mega MIS – Beograd

Ras – Beograd

Sevojno – Sevojno

Crvena zvezda – Beograd

Student – Niš

SPD Radnički d.o.o. – Kragujevac

Senta – Senta

ČA-Basket – Čačak

Novosadska ŽKA – Novi Sad

  1. kolo – Subota 26.10.2024: Korać Akademija 011 – Novosadska ŽKA, Bagdala – ČA Basket, Mega MIS – SPD Radnički, Ras – Student, Vojvodina 021 – Senta. Nedelja 27.10.2024: Sevojno – Crvena zvezda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here