Intervju – MEDISON EJVERI VILIJAMS: U svim utakmicama ključ je da trčimo i poentiramo u tranziciji

Od dolaska u Crvenu zvezdu Medison Ejveri Vilijams (Madison Avery Williams) nametnula se kao jedan od lidera tima.

0
154

Američka košarkašica iz Teksasa beleži sjajne brojke, pa nema dileme da će i u utakmici protiv rumunskog Sepsija u trećem kolu Evrokupa biti jedna od uzdanica tima Nemanje Planojevića u nastojanju da dođe do druge pobede.

Vilijams je za naš portal govorila o pomenutom meču koji se igra u četvrtak od 17 časova, kao i tome kako se prilagodila na život u Beogradu.

Možete li nam reći koje su dobre i loše strane vašeg protivnika?

-Oni su dobar tim, mi smo dobar tim i ovo je košarka. Svašta se može dogoditi svakog dana. Mi samo trebamo da se fokusiramo na nas i da igramo našu igru.

Kako biste opisali momentum u kome se nalazi vaš tim?

-Do sada smo igrali veoma dobro. Niko ne može da nas prati u tranziciji, odbrana nam je bila dobra, a kada dobro šutiramo za tri protivnicima je teško da nas čuvaju.

Gde vidite svoju šansu za pobedu u meču?

-U svim utakmicama ključ je da trčimo i poentiramo u tranziciji. Možemo da igramo brzo čak i kada naši protivnici postignu koš i teško im je da prate korak.

Kako ste se uklopili u novi grad, tim, zemlju?

-Volim Beograd. Hrana je dobra, grad je prelep sa puno istorije, a ljudi su gostoljubivi. To ne dobijate u mnogim evropskim zemljama, posebno kao stranci. I moji saigrači imaju takav karakter, pa mi to olakšava boravak.

Kako biste opisali svoj odnos sa trenerom Planojevićem?

-Trener Planojević je bio jedan od mojih omiljenih trenera za koje sam igrala tokom profesionalne karijere. On je sjajan momak na terenu i van njega. Želi da zna šta mi mislimo o utakmicama i strategijama, i sluša naša mišljenja iako ne mora kao glavni trener. On brine o nama kao igračima i pokušava da nas razume kao žene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here