Crvena zvezda dočekuje Proteas Vulas u 2. kolu Evrokupa (Link)

Košarkašice Crvene zvezde od 17.30 časova u "FMP Areni" dočekuju Proteas Vulas u okviru drugog kola Evrokupa.

0
1036

Takmičenje u grupi C crveno-bele su započele porazom u Španiji od IDK Euskotrena sa 70:64.

Imao je tim Nemanje Planojevića šansu da potpuno okrene meč u svoju korist, ali u finišu meča domaći tim je uspeo da odbrani stečenu prednost.

Trener crveno-belih rekao je o prvoj utakmici.

-Mi nismo imali očekivanja pre ove utakmice. Mi smo novi tim. Imali smo naše želje i nade, ali nismo znali šta da očekujemo. Mislim da možemo bolje od ovog. Pogotovo smo u prvom poluvremenu igrali bez „glave“. U drugom poluvremenu smo igrali mnogo organizovanije, mnogo agresivnije. Poslednju četvrtinu smo odigrali najbolje i to je put. Mislim da je to bilo psihološki, jer smo bili u situaciji da nismo imali šta da izgubimo. Igračice su bile opuštenije, počele su da pogađaju za tri poena, bile su mnogo agresivnije u odbrani. Pričao sam sa igračicama 30 sekundi po završetku meča. Mogli smo da odigramo drugačije, bez faula razmišljajući o revanšu u Beogradu, ali mi ne želimo takav mentalitet. Mi želimo da pobedimo u svakoj utakmici. Španski tim igra odbranu veoma jako, imaju atletski jake i visoke igračice. Mi smo u prvom poluvremenu pokušali da improvizujemo.

Planojević je u najavi utakmice pohvalio grčki tim, koji je startovao pobedom nad rumunskim Sepsijem, ali i istakao da veruje u pobedu.

-Očekujemo tešku utakmicu protiv ekipe Proteasa. Pobedom nad Sepsijem su potvrdili ono što smo znali i pre, a to je da se radi o odličnoj ekipi. Bez obzira na sve to, mislim da smo u dobroj formi i mislim da imamo kvalitet da pobedimo. Ekipa nam je sastavljena od devojaka koje su vrhunski takmičari i ni najmanje ne sumnjam da će biti spremne da se takmiče i bore, bez obzira na težak raspored u prethodnih sedam dana. Pozvao bih još jednom ljude da dođu na utakmicu – poručio je trener Crvene zvezde Nemanja Planojević.

Zvezdi će u ovoj utakmici puno značiti iskustvo Ivane Katanić.

-Verujem da nismo pokazali nasu pravu sliku u Španiji i ovo nam je prilika da to i dokažemo. Ekipa Proteasa je veoma kvalitetna, ali sam sigurna da će sve zavisiti od nas. Radujemo se utakmici na domaćem terenu, spremne smo, motivisane i nadamo se što brojnijoj podršci i pobedi – kazala je Ivana Katanić.

U drugoj utakmici drugog kola grupe C u četvrtak se u Rumuniji sastaju Sepsi i Euskotren.

CRVENA ZVEZDA – PROTEAS VULAS
STATISTIKA
UŽIVO
Sreda 16.10.2024. u 17.30
Beograd, Hala FMP Arena

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here