Prethodnog vikenda ekipi su se priključila i dva internacionalna pojačanja, Alija Stenli i Eliz Staford, pa novi trener Aleksandar Jovanović sada sklapa kompletnu sliku pred novu sezonu.
Student iza sebe ima turbulentnu sezonu u kojoj je jedva sačuvao status prvoligaša. Prelazni rok koji je klub uradio ovog leta nagoveštava da navijači niškog kluba više neće da strepe za opstanak, da će ambicije da se povećaju.
Trener Jovanović je istakao da je željno čekao početak priprema.
–Uslovi za rad su odlični, hala Čair je izvanredna. Ekipa je potpuno nova, pažljivo smo birali pojačanja i mislim da smo dobro odabrali. Konačno treniramo u punom sastavu i videćemo da li će da bude potrebe za doselekcijom ekipe. Ne dovodim uopšte u pitanje borbu za opstanak, kao prethodnih sezona, ova ekipa će da napravi iskorak i da traži svoje mesto gornjem delu tabele – izjavio je Jovanović za MaxBet Sport.
Uporedo sa uigravanjem ekipe prati se i konkurencija u ligi.
–Zvezda pravi ekipu za Evrokup, Kraljevo je zadržalo okosnicu, Megi je stigla nova generacija košarkašica, Partizan standardno dobar, Vojvodina se pojačala, Duga takođe… Biće zanimljiva liga, ujednačena i neće nam biti lako da stignemo do cilja.
Jovanović je istakao da Niš ima potencijal da bude jedan od centara ženske košarke u Srbiji.
–Ne znam šta se dešavalo u prethodnim sezonama, ne mogu da govorim o tome. Niš je univerzitetski centar i mnogo dece gravitira ka Nišu. Kad sam došao ovde čuo sam da je par devojčica iz kadetskog uzrasta otišlo u Beograd. Ne znam šta je razlog, ali bih poručio roditeljima da taj Beograd nije ništa specijalno niti će deca da nauče tamo više košarku nego ovde. Verujem da ćemo od ove sezone da postavimo nove temelje, znam da u klubu rade na tome i samo je bitno da se dobro i kvalitetno radi sa njima – zaključio je novi trener Studenta.
Do početka lige Student planira da odigra šest prijateljskih utakmica. Protivnici će da budu Bagdala, Požega, Ras, Kraljevo, a planiraju se i dve međunarodne provere protiv Montane iz Bugarske i Budućnosti iz Podgorice.