Održan 19. Međunarodni festival mini basketa “Ranko Žeravica“

U organizaciji Sportskog saveza Kikinde, Grada Kikinde i Udruženja Mini basket Srbija, uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, u hali Sportskog centra «Jezero» održan je 19. Međunarodni mini basket festival «Ranko Žeravica».

0
154

Ovogodišnja sportska manifestacija okupila je petnaestak ekipa iz Kikinde, Zrenjanina, Pančeva, Novog Bečeja, Novog Miloševa, Čantavira i drugih mesta. U okviru festivala, u Gradskoj kući, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač upriličio je prijem za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića i, predsednika Udruženja Mini basket Srbija Radeta Georgievskog.

Uz predstavnike Košarkaškog saveza Vojvodine, na turniru su prisustvovali i član Gradskog veća Dragan Pecarski i predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Čudanov.

Učesnicima turnira obratio se predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

– Vrlo je bitno ulagati u sport, kao što to radi Grad Kikinda i Sportski savez. Veliki broj dece ima deformitete, dok se samo 12 odsto njih bavi sportom, svega četiri procenta onih pod nadzorom trenera. Mi smo u protekloj godini organizovali turnire u 26 gradova i okupili preko 50.000 dece na trgovima, neka dvoje budu kao naši najbolji sportisti i mi smo uspeli u našoj misiji – rekao je Maljković.

Veliku podršku turniru pružilo je Udruženje Minibasket, a takmičare je pozdravio predsednik tog Udruženja Rade Georgievski.

– Moram da istaknem važnu činjenicu da je Ranko Žeravica jedini trener iz naše zemlje koji je sa našom reprezentacijom osvojio olimpijsko zlato. Planiramo da sledeće godine kada obeležavamo 20 godina festivala posvećenom Ranku Žeravici, na plakat stavimo i znak FIBA, što bi značilo da bi i ta organizacija obezbedila sredstva za turnir – istakao je Georgievski.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here