Počele pripreme kadetske reprezentacije

Ženska kadetska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2002. godine i mlađe, počela je danas prirpeme za Evropsko prvenstvo koje će se od 17. do 25. avgusta održati u Kaunasu (Litvanija).

0
611

Srpske kadetkinje igraće u grupi „B“ sa selekcijama Španije, Holandije i Letonije.

Selektor Nenad Marković okupio je 16 igračica koje će se u narednih 45 dana pripremati u Banja Koviljači, Bečeju i Beogradu, odigrati šest kontrolnih mečeva protiv selekcija Belgije, Slovenije i Mađarske.

– Imali smo već tri reprezentativna okupljanja i tako došli do 16 igračica koje će početi pripreme za Evropsko prvenstvo. Cilj kroz ta okupljanja je bio da devojke shvate šta se od njih traži i šta se očekuje na završnim pripremama. One su što se tiče ovog uzrasta trenutno najbolje što Srbija ima – jasan je Marković.

Selektor naših kadetkinja obećava veliki rad za koji veruje da mora dati rezultate:

– Ciljevi su uvek najveći, neko sam ko traži najbolji rezultat. Izvućićemo maksimum, to je sigruno, a dokle ćemo da stignemo to ćemo videti. Veoma je važno da igračice sebi stvore sliku u glavi, da uvek teže ka velikim ostvarenjima, da imaju snove o najsjajnijem odličju. Ova generacija ima sjajnu radnu etiku, željna je uspeha, a to je preduslov za sve ostalo. Imamo dobar plan i program priprema, dovoljan broj kontrolnih utakmica, kroz koje ćemo rasti i napredovati i nadam se spreni dočekati Evropsko prvenstvo. Verujem u ovu generaciju i ubeđen sam da će na najbolji način reprezentovati Srbiju u Litvaniji – zaključio je Nenad Marković, selektor ženske kadetske reprerezentacije Srbije.

Na spsiku selektora Markovića nalaze se sledeće igračice: Marina Davinić (Radivoj Korać), Mina Đorđević (Student Niš), Sara Opačić (S. Pazova), Isidora Mladenović (Radivoj Korać), Anja Bukvić (Partizan), Marta Mitrović (Crvena zvezda), Marta Jovanović (Partizan), Nevena Rosic (Radivoj Korac), Maja Popović (Partizan), Sofija Radojčin (Vrbas), Nina Samardžić (Partizan), Jovana Boričić (Radivoj Korać), Mona Zarić (Kipar), Tina Dinčić (Radivoj Korać), Nevena Vučković (Art Basket) i Milica Matić.

U Stručnom štabu selektora Nenada Markovića, nalaze se pomoćni treneri Svetlana Mitrović i Dimitrije Stojiljković, kondicioni trener Nenad Đuričić, fizioterapeut Anđelka Dimitrijević i tim menadžer Jelena Popović.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here