Mega na korak od titule, savladala Crvenu zvezdu i u drugoj utakmici finalne serije

Košarkašice Mege nalaze se na korak od istorijske prve titule šampiona države.

0
1080

Tim Milana Vidosavljevića je i u drugoj utakmici finalne serije savladao Crvenu zvezdu, ovog puta kao gost – 81:65 (18:18, 24:12, 16:10, 23:25).

Mega vodi sa 2:0 u seriji i u subotu od 18 časova na svom terenu će imati priliku da postane šampion Srbije. Ukoliko Zvezda slavi, igraće se četvrti meč.

Nevena Rosić je predvodila Megu sa 25 poena. Nevena Vučković je upisala 15, Nadežda Nedeljkov 14 poena, a Jovana Popović 10 (6 asistencija).

U domaćem timu Kim Rojster je postigla 28 porna, Milica Dragićević i Nevena Naumčev po 11.

Mega je kao i u prvoj utakmici pokazala granitnu odbranu iz koje su proisticali brojni laki poeni. Na drugoj strani, Crvena zvezda je izgubila čak 28 lopti, te i nije mogla više od jedne četvrtine da se suprotstavi rivalu.

Crvena zvezda je počela sa petorkom Radulović, Naumčev, Mišeljić, Selaković i Rojster. Mega je utakmicu počela sa petorkom Popović, Olić, Rosić, Vučković i Mitrović.

Iako su obe ekipe dobro šuterski za tri otvorile meč (po dve trojke na obe strane), videla se želja domaće ekipe da što ćešće spušta loptu na Rojster. Epilog toga bili su šest poena američkog centra u uvodnim minutama i vođstvo domaće ekipe 13:11.

Praktično, prva četvrtina se igrala poen za poen, pa je posle 10 minuta rezultat bio nerešen – 18:18.

Bio je to dobar znak za domaći tim pošto je u prvoj utakmici sve četiri četvrtine izgubio prilično ubedljivo.

Međutim, posle ujednačene prve četvrtine usledila je druga u kojoj je dominirao gostujući tim.

Mega je drugu četvrtinu otvorila serijom 8:0, a Zvezda je prve poene postigla tek posle četiri minuta igre. Ipak, ni tu se gošće nisu zaustavile pa su u sedam minuta serijom 16:2 stigle do vođstva 34:22. Tih 12 poena viška bilo je i na poluvremenu – 42:30.

Start drugog poluvremena bio je dosta spor za obe ekipe, kada je u pitanju napad, pa smo videli samo osam poena, po četiri na obe strane. Deo razloga leži i u činjenici da su obe ekipe imale problem sa ličnim greškama, pogotovo gošće gde su pet igračica imale po tri lične greške – Vučković, Nedeljkov, Popović, Mitrović i Rosić koja je za 16 minuta u igri ubacila 18 poena. Kod domaćina problem sa ličnim greškama imale su Naumčev i Selaković.

Monotoniju su razbile gošće trojkama Nedeljkov i Popović, koje su odvele Megu na plus 16 – 50:34. Sjajnu rolu u ovom periodu je odigrala Nedeljkov sa sedam poena u kratkom periodu. Ujedno i period koji je definitivno prelomio utakmicu pošto je bilo vidljivo da Zvezda nema načina da se vrati u meč.

Zvezda je mnogo grešila u napadu, a sjajna odbrana Mege koja je podsećala na izdanje iz prvog meča, donelo je gošćama 20+ poena prednosti – 56:35 u 27. minutu.

Stečenih 18 poena posle 30 minuta igre (58:40) Mega je u poslednjoj četvrtini uspešno održavala i bez većeg uzbuđenja stigla do 2:0 u seriji.

STATISTIKA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here