Pet na pet – ANA PAVLOVIĆ, košarkašica Orlova

Predstavljamo vam rubriku pet na pet, u kojoj će cilj biti upoznavanje i promocija talentovanih mladih igračica.

0
1079

Ana Pavlović, košarkašica Orlova iz Banja Luke, član reprezentacije Srbije, svojim partijama oduševljava kako Srbiju tako i Bosu i Hercegovinu. U proseku je imala, iako mlad igrač, u WABA ligi 7.8 minuta na parketu, dok u domaćem prvenstvu igra po 15 minuta i ima učinak od 5.7 poena i 2 skoka po utakmici. Mlada reprezentativka Srbije je bila naš gost u rubrici „pet na pet“.

KO JE NAJZASLUŽNIJI ŠTO SI ZAVOLELA KOŠARKU I KAKO JE IZGLEDAO TVOJ PRVI TRENING?

Pa mogu reći da dolazim iz košarkaške porodice gdje su se braća bavila košarkom pa sam gledajući njih i ja počela trenirati. Imala sam samo 6 godina kada sam krenula trenirati pa su prvi treninzi bili više kroz igrice i takmičenja dok su vremenom postajali sve ozbiljniji.

KO TI JE BIO PRVI TRENER I PO ČEMU GA PAMTIŠ?

Prvi trener mi je bio Aleksandar Ćikić a pamtim ga po odličnoj atmosferi i šali ali i ozbiljnost kada je u pitanju rad na treninzima.

KOJI SAVET OD TRENERA SI DO SADA ZAPAMTILA KAO NAJVAŽNIJI?

Dobijala sam mnogo odličnih savjeta ali bih izdvojila taj da u sportu ima mnogo dobrih a i loših strana ali da uvijek treba ostati pozitivan i ne odustajati.

ŠTA VIDIŠ KAO SVOJE NAJBOLJE STRANE U IGRI, A U ČEMU BI VOLELA DA NAPREDUJEŠ?

Kao najbolje strane mogla bih reći dobro trčanje u tranziciji i prodor na desnu stranu a najviše bih voljela da napredujem u prodoru na lijevu stranu ali naravno tu ima još mnogo stvari koje treba da usavršim.

DA LI IMAŠ UZORA/ IDOLA MEDJU SADAŠNJIM ILI BIVŠIM KOŠARKAŠICAMA?

Nemam nikoga koga bih posebno izdvojila ali gledajući druge kako igraju uvijek naučim nešto novo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here