Podgorica domaćin F4 WABA za sezonu 2023/24

Bord WABA lige, na osnovu raspisanog konkursa za kandidaturu za organizaciju Fajnal-fora za sezonu 2023/24, doneo je jednoglasnu odluku da F4 za sezonu 2023/24 bude održan u Podgorici.

0
483

U kancelariju WABA lige pristigla je jedna kandidatura za organizaciju F4: ŽKK Budućnost Bemaxa iz Podgorice.

Razmatrajući ponudu, BORD lige je konstatovao, da je ŽKK Budućnost Bemax ispunila sve uslove iz konkursa i zato je doneo jednoglasnu odluku o domaćinu F4 za sezonu 2023/24 koja je povjerena ŽKK Budućnost Bemaxa.

Podgorica će šesti put biti domaćin Fajnal-fora WABA lige. Prvi puta je bila 2014. godine kada je u finalu Radivoj Korać nakon tri produžetka pobedio Crvenu zvezdu 87-83. 2016. godine je domaćin Budućnost Bemax osvojio svoj prvi naslov trijumfom u finalu protiv Medveščaka 74-58. Naredna tri Fajnal-fora su završena pobedom Celja. 2017. godine je Athlete Celje u finalu bilo bolje od Beroea 61-51, a na poslednja dva Fajnal-fora (2022 i 2023) od Budućnosti Bemaxa 58-51 i 66-64.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo dobili organizaciju završnog turnira. Zahvaljujem se Bordu WABA lige koji je prepoznao naš napor da konstantno dajemo doprinos što boljoj promociji ženske košarke i samim tim damo dodatni pečat i ovom takmičenju. Ipak, najveću zahvalnost naš klub duguje generalnom sponzoru, kompaniji „Bemax“, bez kojeg bi sve ovo bilo nezamislivo. Naš sponzor maksimalno podržava ove devojke, a nakon još jedne sjajne sezone dobili smo dodatnu podršku da se prijavimo i za organizaciju završnog turnira u seniorskoj konkurenciji kako bi priredili još jedan spektakl, a samim tim napravili veliku promociju ženske košarke“, rekao je Zoran Vujičić, direktor Budućnosti Bemaxa.

Budućnost i Celje su već obezbedili plasman na završni turnir, a poslednje kolo će odlučiti o prvom i drugom mestu.

Takođe, poslednje kolo će odlučiti koje će se još dve ekipe plasirati na završnicu, a u konkurenciji su Sloga, Orlovi, Montana 2003 i Partizan 1953.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here