Prva liga: Kompletno 12. kolo igra se danas

Posle tronedeljne pauze nastavlja se prvenstvo Srbije.

0
1297

Danas su na programu sve utakmice 12. kola.

Kolo otvaraju lider Mega Mis, odnosno dosadašnji Art basket koji je u međuvremenu promenio ime, kao i Student. Beogradski tim je čvrsto na čelu tabele sa maksimalnim učinkom u 11 kola, svakako i sa željom da tako ostane do kraja ligaškog dela. Niški tim je sa dve pobede trenutno u zoni ispadanja, ali još uvek nije otpisan. Možda lider nije idealna prilika za beg ka sredini, ali Student će morati negde da traži bodove spasa.

Po položaju na tabeli derbi kola se igra u Novom Sadu. Vojvodina je kao šesta završila kalendarsku 2023. godinu, ali sa pozitivnim učinkom i šansom da u narednom periodu uđe u borbu za plej-of. Trenutno im četvrto mesto izmiče za dve pobede. „Malene“ su na deobi drugog mesta, a dodatno pojačane svakako imaju i veće aspiracije.

Sloga je već u ritmu, jer je odigrala utakmicu u WABA ligi gde je napravila veliki korak ka F4. Sada sa povratnicom Jeremić želi da uđe u borbu za plej-of, a dolazi joj pojačani Spartak kome je na umu bekstvo iz zone borbe za opstanak.

U isto vreme kad i u Požegi, počinje utakmica u Vrbasu. Vrbašanke će morati da ulože puno dodatnog napora kako bi opstale u ligi. Trenutno sa jednom pobedom drže začelje tabele. Beogradske crno-bele su već otvorile takmičarsku 2024. godinu utakmicu u WABA ligi. Ubedljiv trijumf nad Montanom svakako je razlog za optimizam u taboru ove ekipe koja trenutno ima komotnu poziciju na četvrtom mestu, onom koje vodi u plej-of.

Dupli program u Novom Sadu upotpunjuje utakmica u Spensu između Novosadske ŽKA i Crvene zvezde. Novosađanke su u grupi od tri tima sa po tri pobede u prvoj fazi, pa ih očekuje žestoka borba za opstanak. Za beg ka sredini tabele puno bi im značila pobeda u današnjem meču, ali ipak sa druge strane nije bilo ko. Crvena zvezda je višestruki aktuelni šampion države i ekipa koja trenutno deli drugo mesto. Svakako će beogradske crveno-bele vrebati svaku priliku da se domognu prvog mesta pred plej-of, ali prethodno moraju da osiguraju drugo mesto u borbi sa ekipom Kraljeva.

Program zatvaraju Duga i Topolčanka, ekipe koje su imale puno turbulencija sa sastavom ekipe iz raznih razloga. Šapčanke su otvorile ovu kalendarsku godinu utakmicu u regionalnom takmičenju, a sada će probati da se probiju u gornji deo tabele. Ekipa iz Bačke Topole je u pomenutoj grupi timova sa po tri pobede, jednom više u odnosu na mesto koje vodi u niži rang. Stoga, svaka pobeda je zlata vredna.

MEGA MIS (11-0) – STUDENT (2-9)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 13.1.2024. u 15.30
Beograd, Hala Mega Factory
Stefanović M. (NI) Nikolić M. (LE) Stamenković M. (LE) Đoković P. (LE)

VOJVODINA 021 (6-5) – KRALJEVO (9-2)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 13.1.2024. u 17.00
Petrovaradin, Sportska hala Petrovaradin
Vukanović M. (BG) Ivanović I. (BG) Ćirić M. (BG) Ivančević V. (BG)

SLOGA (6-5) – SPARTAK (3-8)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 13.1.2024. u 18.00
Požega, Sportska hala
Tadić L. (UE) Karanović D. (BG) Matić I. (UE) Lazarević S. (ČA)

VRBAS (1-10) – PARTIZAN 1953 (8-3)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 13.1.2024. u 18.00
Vrbas, CFK Drago Jovović
Pijetlović R. (NS) Nedeljković I. (NI) Nikolić M. (VR) Milošević M. (BP)

NOVOSADSKA ŽKA (3-8) – CRVENA ZVEZDA (9-2)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 13.1.2024. u 18.15
Šabac, Hala Šabačke gimnazije
Brnić T. (BG) Dimitrijević Z. M. (BG) Dimić P. (BG) Maksimović L. (BG)

DUGA (5-6) – TOPOLČANKA (3-8)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 13.1.2024. u 19.30
Beograd, Hala SC Rakovica
Mitić B. (PA) Miščević M. (NS) Luburić I. (ZR) Lalović M. (PA)

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here