Srbija moćna i u Skoplju protiv Severne Makedonije

Reprezentacija Srbije bila je ubedljiva i u drugom kolu prvog „prozora“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. protiv Severne Makedonije u Skoplju - 103:60 (30:12, 21:16, 28:18, 24:14).

0
210

Od prvog minuta bila je evidentna velika razlika u kvalitetu u korist našeg tima. Domaće su samo u prva dva minuta parirale, pa je Srbija zahvaljujući velikom broju izgubljenih lopti rivalki u 7. minutu već imala 16:6, a na isteku prve deonice bilo je velikih 30:12.

Nastavile su naše devojke dominaciju i u drugoj četvrtini, posle dva minuta imale i preko 20 poena prednosti. U 17. minutu posle poena Krajišnik i Andreson bilo je 45:22, a na poluvremenu 51:28.

U istom ritmu krenula je i treća deonica, pogađale su raspoložene Dugalić, Nogić, Raca… Prednost Srbije je ponovo rasla, u 25, minutu iznosila je „plus 28“ – 65:37, a u finišu ove deonice i najvećih 79:46.

Otvorila je Srbija poslednji period igre serijom 8:0 za 87:46. Do kraja utakmice selektorka Marina Maljković dala je šansu i mlađim igračicama, sve su na kraju poentirale, pa je naš tim rutinski priveo meč kraju i zabeležio više nego ubedljiv trijumf.

Utakmice drugog „prozora“ na programu su tek u novembru sledeće godine.

Tina Krajišnik, kapiten Srbije

– Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, vrlo važna pobeda za nas, rezultatski, zadovoljna sam našom igrom, naročito u odbrani, mislim da sa ovako pozitivnim osećajem možemo da čekamo naredno okupljanje.

Ivana Raca

– Od početka smo ušle fokusirane u utakmicu, uradile sve što je Marina tražila, baš sam zadovoljna pristupom, odbranom i napadom. Ovo je bila dobra priprema za februar, nadamo se najboljem…

STATISTIKA

TABELA

FOTO GALERIJA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here