Srbija U20 u četvrtfinalu EP, Turska rival za polufinale

Reprezentacija Srbije uzrasta do 20 godina plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Litvaniji.

0
1005

Tim selektorke Dajane Butulije savladao je u Klaipedi vršnjakinje iz Litvanije više nego ubedljivo – 86:46 (30:14, 16:10, 16:9, 24:13).

Srbija će u petak u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Turske koja je savladala Poljsku rezultatom 70:63.

U ekipi Srbije najefikasnije su bile Jovana Spasovski sa 22 poena (11 skokova), Anđela Marojević sa 16 poena i Dunja Zečević sa 14 poena. Po osam poena postigle su Marina Marčetić i Katarina Knežević (9 skokova), a Nevena Rosić sedam (5 asistencija).

Naš tim je od starta nametnuo svoj ritam i već posle tri minuta imao osam poena prednosti – 8:0. Nije se dugo čekalo do prve dvocifrene prednosti, trojkom Rosić Srbija je u 6. minutu povela sa 15:5. Do kraja prve četvrtine, koju je Srbija završila sa 6:0, bilo je jasno da Litvanke nemaju velike šanse da naprave bilo kakav preokret.

Srbija je u drugoj četvrtini stekla 20-tak poena viška, a na poluvreme otišla sa 46:24.

Ni visoka prednost nije opustila naš tim. Veću minutažu su dobile i igračice sa klupe, koje su dodatno uvećale rezultat u trećem delu do 62:33.

Ozbiljan pristup viđen je i u poslednjih deset minuta igre. Sjajna odbrana proizvela je puno kontranapada i lakih poena za konačnih – 86:46.

Sledi dan pauze, a četvrtfinala su na programu u petak.

Turska je u prvoj fazi bila treća u grupi D sa učinkom 1-2, ali je uspela da savlada Poljsku, drugoplasiranu ekipu iz grupe C.

STATISTIKA

FOTO GALERIJA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here