U16 reprezentacija Srbije počela je pripreme za Evropsko prvenstvo

U16 reprezentacija Srbije počela je pripreme za Evropsko prvenstvo u Izmiru (11-19. avgust).

0
929

Tim koji vodi selektorka Vesna Džuver, pripreme će obaviti u Banji Koviljači gde će ostati do 9. avgusta, kada je planiran put u Tursku.

Za to vreme naš tim će odigrati šest prijateljskih utakmica. Protiv Slovenije 21. i 22. jula, zatim sa Poljskom 29. i 30. jula, dok će generalnu probu imati protiv Hrvatske 4. i 5. avgusta.

Pripreme je počelo 15 igračica. To su: Kristina Ristić, Valentina Zarić, Anđela Petković, Aleksandra Aleksić, Mila Svetozarević, Hana Predojević, Ana Mutavdžić, Jovana Popović, Lana Korićanac, Katarina Tučić, Ivanka Ivanović, Ana Pavlović, Maša Jovanović, Lana Brenjo, Milica Dragičević.

Vesna Džuver, selektorka U16 reprezentacije Srbije, pred početak priprema je istakla:
– Posle dugo vremena smo u A diviziji i pripreme počinjemo veoma motivisani. Sve devojke su se odazvale, najvažnije je da su sve zdrave, da nemamo problema sa povredama. Spremni smo da radimo jako. Voljni momenat je od prvog dana na visokom nivou. Već se i poznajemo, jer smo u januaru imali mini pripreme, tako da će i taj period adaptacije lakše proći.

Na Evropskom prvenstvu u Turskoj Srbija je u grupi sa Francuskom, Mađarskom i Turskom.
– Dosta teška grupa, gde su aktuelne šampionke, domaćin, kao i Mađarska koja je već godinama u vrhu, kada su mlađe selekcije u pitanju. Naravno, naš plan je da grupnu fazu prođemo što bolje plasirani. Ali, neki prvi cilj je opstanak u A diviziji, gde nas, ponavaljam, dosta dugo nije bilo. Prošle godine smo dominantno osvojili Evrpsko prvenstvo B divizije i vratili se među najbolje. Sada je cilj da tu i ostanemo. Sve preko toga rado prihvatamo – poručila je selektorka Vesna Džuver.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here