Košarkašice stigle na Zlatibor

Reprezentacija Srbije doputovala je na Zlatibor, gde počinje glavni deo priprema za Evropsko prvenstvo u Ljubljani.

0
857

Na Evrobasketu u Sloveniji će ovog juna braniti zlatnu medalju osvojenu pre dve godine u Valensiji.

Naše košarkašice su u trenažnom procesu od 25. aprila, kada su se okupile u zemunskoj Vizuri, pa su od 2. maja trenirale u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica”, a u naredne dve nedelje dizaće formu na srpskoj lepotici.

Pod vođstvom selektorke Marine Maljković, na Zlatiboru će od večeras raditi: Katarina Vučković, Anđela Dugalić, Mina Đorđević, Katarina Zec, Maša Janković, Nevena Jovanović, Una Jovanović, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Jovana Nogić, Ivana Raca, Nadija Smailbegović, Jovana Spasovski, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Maja Škorić, dok će se Ivon Anderson pridružiti kada završi klupsku sezonu u Francuskoj.

Srbija će u pripremnom periodu odigrati prijateljske utakmice sa Belgijom i Crnom Gorom na Zlatiboru, sa Francuskoj u Tuluzu i sa Novim Zelandom i Kinom u Beogradu.

Naš tim će u grupnoj fazi takmičenja u ljubljanskoj dvorani „Stožice“ igrati protiv Turske, Slovačke i Mađarske. Šampionat Evrope počinje 15. juna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here