Očekivanja u Art basketu uoči završnog turnira za igračice do 19 godina

Košarkašice Art basketa biće jedan od osam učesnika na završnom turniru u Požegi za igračice do 19 godina. Završni turnir biće odigran od 12. do 14. maja a sve utakmice biće odigrane u Sportskoj hali Požege.

0
273

Art basket će biti u Požegi jedan od favorita za osvajanje zavržnog turnira za igračice do 19 godina. Voljom žreba, Art basket će se u četvrtfinalu sastati u petak 12. maja sa ekipo Rasa od 15:15 časova.

Trener ekipe Milan Vidosavljević je rekao:

Vaša očekivanja od završnog turnira?

Naša očekivanja su uvek najveća. Pre svega, očekujem požrtvovanost i neprestanu borbu mojih igračica tokom celog turnira. Prošle godine smo odigrali prvo juniorsko finale u istoriji klub, tako da sigurno želimo da ponovimo taj uspeh, a što ne i nešto više.

Šta znate o rivalu u četvrtfinalu, koje su njihove prednosti u igri?

Protivnik nam je dobro poznat, naš gradski rival. Odigrali smo dve utakmice u regularnom delu ove sezone. Ekipa Rasa ove godine beleži odlične rezultate u svim kategorijama, prvi put u svojoj istoriji imaju sve ženske selekcije na završnim turnirima što sigurno nije slučajnost.

Koje su najveće prednosti vaše ekipe?

Čvrstina u odbrani je nešto što će biti presudno na celom turniru. Upravo taj segment kao i igra u tranziciji su stvari po kojima je moja ekipa prepoznatljiva, što se nadam da će na terenu i pokazati.

Ko su, po vama, glavni favoriti za titulu i medalje?

Sigurno da je Crvena Zvezda glavni favorit za titulu. Tu su još ekipe Kraljeva, Vojvodine 021, Rasa, ŽKA, koje sigurno imaju kvalitet za neku od medalja. Turnirski je sistem, igra se na jednu utakmicu, tako da sigurno svako vidi neku svoju šansu.

U19 JUNIORKE – ZAVRŠNI TURNIR

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here