Očekivanja u Art basketu uoči završnog turnira za igračice do 17 godina

Ekipa Art basketa na završni turnir odlazi kao četvrtoplasirana ekipa ženske kadetske lige Srbije te će se u četvrtfinalu susresti sa petoplasiranom ekipom Rasa.

0
280

Utakmica između ove dve ekipe biće na programu u petak, od 14:30 časova u beogradskoj hali „Basket siti“.

Milan Milanović, trener ekipe Art basketa, govorio je o očekivanjima i ambicijama u vezi predstojećeg završnog turnira.

Vaša očekivanja od završnog turnira?

Očekivanja su, kao što smo na početku sezone zacrtali, ona najveća. Napokon smo kompletni što nije bio slučaj u dobrom delu sezone, tako da ulazimo u dobrom ritmu na završni turnir.

Šta znate o rivalu u četvrtfinalu, koje su njihove prednosti u igri?

Sa rivalom se dobro poznajemo, ekipa predvođena Kaćom Ristić koja igra sjajno tokom čitave godine iako je još uvek pionirka. Imamo nerešen skor tako da nas sigurno očekuje dobra utakmica.

Koje su najveće prednosti vaše ekipe?

Većini igračica je ovo već dobro poznati sistem takmičenja i imaju velikog iskustva igranja na njim. Naša prednost je ta što svih 12 igračica mogu da doprinesu igri i što smo fizički odlično pripremljeni.

Ko su, po vama, glavni favoriti za titulu i medalje?

Favorit je domaćin turnira, ekipa Zvezde koja igra bez poraza već drugu sezonu zaredom. Dao bih velike šanse i ekipi Koraća koja igra sjajno tokom cele sezone. No, sve se igra na jednu dobijenu utakmicu tako da su iznenađenja uvek moguća.

Ekipu Arta na završnom turniru predstavljaće: Dara Stanković, Jana Vesić, Minja Aranđelović, Lana Brenjo, Andriana Urošević, Miljana Stanković, Jana Đorđević, Luna Miljanić, Perta Popović, Teodora Simončević, Ema Virijević, Lana Mandić, Valentina Zarić, Dunja Radovanović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here