Očekivanja u Rasu uoči završnog turnira za igračice do 17 godina

Košarkašice Rasa zauzele su peto mesto u ligaškom delu Ženske košarkaške lige Srbije, pa će u četvrtfinalu završnog turnira odmeriti snage sa Art basketom.

0
257

Ta utakmica je druga na programu u beogradskoj hali „Basket siti“ u petak od 14.30 časova.

Trener Rasa Dragiša Stamenković ovako vidi završni turnir.

Vaša očekivanja od završnog turnira?
-Želja nam je da, uz maksimalnu borbu i zalaganje, postignemo što bolji rezultat. Mislim da smo mi u proseku najmlađa ekipa.

Šta znate o rivalu u četvrtfinalu, koje su njihove prednosti u igri?
-Art basket je kvalitetna ekipa. U ligaškom delu su nas dobili u prvoj, mi njih u drugoj. Favoriti su u ovoj utakmici, imaju na svim pozicijama po dva kvalitetna igrača. Ali borićemo se do kraja.

Koje su najveće prednosti vaše ekipe?
-To su devojke koje imaju smisla za košarku. Potrebno je vreme da dođe do izražaja njihov kvalitet.

Ko su, po vama, glavni favoriti za titulu i medalje?
-Sve ekipe koje su bile u vrhu ligaškog dela su kvalitetne ekipe i svaka može da osvoji medalju. Ne samo prve četiri i mi kao peti, već i ostale tri ekipe imaju prilično kvalitet. Najveći kvalitet su, naravno, pokazale čelne ekipe, ali u košarci je svaka utakmica posebna za sebe. To je stvar trenutna i inspiracije.

Ekipa Rasa će na zavšnom turniru nastupiti u sastavu Marta Bajić, Nataša Vidović, Nina Mergl, Katarina Ristić, Jana Buzić, Tamara Kovačević, Mila Kostić, Anđela Magdelinić, Jovana Đaković, Milica Korać. Trener: Dragiša Stamenković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here