Poznat raspored utakmica Srbije na Evropskom prvenstvu

FIBA je objavila kompletan raspored takmičenja na predstojećem Evropskom prvenstvu za košarkašice koje se od 15. do 25. juna 2023. održava u Sloveniji i Izraelu.

0
235

Reprezentacija Srbije, koja će igrati u Ljubljani, u „Stožicama“, u prvom meču D grupe sastaće se u četvrtak 15. juna od 15.00 časova sa ekipom Turske. Izabranice selektorke Marine Maljković u drugom kolu u petak 16. juna od 20.45 sati igraju protiv Slovačke. Subota je slobodan dan, a u nedelju 18. juna od 15.00 sati Srbija igra protiv Mađarske.

Kvalifikacioni mečevi za plasman u četvrtfinale na programu su 19. i 20. juna, četvrtfinala su 22. juna. Polufinala i dva meča poraženih u četvrtfinalima, koji će se boriti za peto mesto koje vodi na Olimpijske igre, zakazana su za 24. jun. Mečevi za peto i treće mesto, kao i veliko finale, odigraće se u nedelju 25. juna.

Sistem takmičenja će biti isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale posle tri odigrana meča. Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mesto u četvrtfinalu.

Kompletan raspored pogledajte OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here