U16 tim otputovao u Podgoricu na EP “B” divizije

U16 reprezentacija Srbije otputovala je u Podgoricu gde će od 18. do 27. avgusta učestvovati na Evropskom prvenstvu B divizije.

0
421

Pred put na Evrobasket, selektorka Biljana Stanković odredila je tim koji će predstavljati Srbiju na ovom takmičenju.

To su sledeće igračice: Jana Vesić, Minja Aranđelović, Imana Ćosović, Ana Jovanov, Mina Đurđević, Lana Marić, Jovana Popović, Teodora Simončević, Ivanka Ivanović, Jana Mbombo Njoja, Lana Brenjo i Ana Lazarevic.

Uz selektorku Biljanu Stanković, u stručnom štabu još su asistenti: Vesna Džuver i Milan Milanović, fizioterapeut Luka Jojić, stručni saradnik Zoran Tir i tim menadžer Dušan Kojić.

Iza našeg tima je više sedmica dobrog rada, što je naglasila i selektorka Stanković.
– Ako izuzmemo dve nesreće na početku, kada smo ostali bez dve devojke koje smo planirali da budu u 12, pripreme su protekle sjajano. Uradili smo još jedne mini pripreme u Kragujevcu, gde su iskočile nove devojke, od njih četiri dve su izborile mesto u 12. To znači da ima dece, da ima talenta. Ova generacija je sasvim posebna, nema komplimenta koje deca nisu dobila gde god smo bili, kako za ponašanje i rad na terenu, tako i van terena. Stvarno se maksimalno radilo i na prijateljskim utakmicama bacale su se za svaku loptu. Nismo imali nijedan kiks. A što je najvažnije, sve su zdrave, niko se nije povredio. Trenutno 12 najboljih ide na Evropsko prvenstvo.

Naše devojke su na Evropsko prvenstvo otišle neporažene. Međutim, Stankovićeva dodaje:
– Igrali smo šest prijateljskih utakmica i lepo je što smo dobile sve. Ali sve je poptuno drugačije kada se ode na Prvenstvo, kada se upale ona svetla, kada je dvorana puna… Ima tu dosta dobrih ekipa. Ali, ponavaljam, jako je nezahvalno u ovom uzrastu bilo šta prognozirati. Na samom takmičenju videćemo kako stoje stvari.

Na turniru u Podgorici naš tim će biti u grupi sa selekcijama Holandije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Irske. Startujemo u četvrtak, 18. avgusta, protiv Severne Makedonije u 21 čas. Dve ekipe iz svih grupa izboriće plasman u polufinale. Naša grupa se ukršta sa B grupom, gde su: Crna Gora, Bugarska, Norveška i Turska. Plasman u „A” diviziju direktno će izboriti finalisti.

O očekivanjima na turniru, selektorka je rekla:
– Da budemo realni, teško je bilo šta prognozirati, posebno u ovom uzrastu. A posebno jer se dve godine ništa nije igralo, niko se i ne poznaje. Ali, što se mene lično tiče, a sigurna sam da to govorim i u ime svih devojaka, mi ćemo da ti sve od sebe da se borimo za grb koji nosimo na dresu. Igraćemo najbolje što možemo. Da li će to biti dovoljno, videćemo. Obećanje je samo da ćemo „poginuti“ za svaku loptu. To se videlo i na pripremnim utakmicama. Svi smo spremni da damo zadnji atom snage. Nemamo pritisak od KSS da moramo da nešto veliko uradimo. Ali, ako smo već ovako naporno i dobro radili tokom priprema, želimo da idemo do kraja. Ja sam takva osoba, takva sam bila i kao igračica. Probaćemo da damo sve od sebe. Najbitnije je da deca budu zdrava. Ako to što uradimo bude bilo dovoljno, odlično. Ako ne, idemo dalje. To je sport.

Za kraj, selektorka je želela da naglasi:
– KSS je sve učinio sve da imamo najbolje uslove i ovom prilikom se zahvaljujem na tome.

A grupa
Holandija
Severna Makedonija
Bosna i Hercegovina
Irska
Srbija

Prvo kolo (18. avgust)
16,30: Irska – Bosna i Hercegovina
21,00: Severna Makedonija – Srbija

Drugo kolo (19. avgust)
16,30: Holandija – Irska
18,45: Bosna i Hercegovina – Severna Makedonija

Treće kolo (20. avgust)
14,15: Srbija – Bosna i Hercegovina
18,45: Severna Makedonija – Holandija

Četvrto kolo (22. avgust)
16,30: Holandija – Srbija
21,00: Irska – Severna Makedonija

Peto kolo (23. avgust)
18,45: Srbija – Irska
21,00: Bosna i Hercegovina – Holandija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here