Crvena zvezda saznala rivale u kvalifikacijama za Evroligu

Košarkašice Crvene zvezde igraće u grupi A u kvalifikacijama za Evroligu protiv Sepsija iz Rumunije i Olimpijakosa iz Grčke, odlučeno je žrebom u Minhenu.

0
463

U grupi B su Miškolc (Mađarska), Elicur Ramla (Izrael) i Botaš (Turska).

Kvalifikacije će biti odigrane od 11. do 13. oktobra, a domaćini turnira će biti određeni naknadno.

Samo pobednici grupa će obezbediti plasman u grupnu fazu Evrolige, dok će preostale dve ekipe takmičenje nastaviti u Evrokupu.

Obavljen je žreb za grupne faze u Evroligi i Evrokupu.

U slučaju plasmana u Evroligu Crvena zvezda će igrati u grupi A gde bi za rivale imala ekipe: Fenerbahče (Turska), USK Prag (Češka), Tango Burž (Francuska), Valensija (Španija), Seksard (Mađarska), Polkovice (Poljska), Virtus Bolonja (Italija).

U grupi B Evrolige su Šopron (Mađarska), Avenida (Španija), Famila Skio (Italija), Basket Lend (Francuska), Mersin (Turska), Kangaru Mehelen (Belgija), pobednik duela Viljnev (Francuska) – Đirona (Španija) i pobednik druge kvalifikacione grupe.

Ukoliko zauzme treće mesto u kvalifikacijama Crvena zvezda će igrati u Evrokupu u grupi A sa Panatinaikosom (Grčka), Lublinom (Poljska) i pobednikom meča Ludovika Čata (Mađarska) – Ramat Hašaron (Izrael)

Ukoliko zauzme drugo mesto u kvalifikacijama Crvena zvezda će igrati u Evrokupu u grupi E sa Bursom (Turska), Nesibe Ajdn (Turska) i pobednikom meča Elicur Holon (Izrael) – Kaliteas (Grčka).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here