Partizan u drugom poluvremenu slomio otpor Kraljeva i odbranio drugo mesto

Košarkašice Partizana 1953 startovaće u plej-ofu sa druge pozicije, dok će Kraljevčanke sa treće pozicije ući u doigravanje za titulu.

0
401

Jasno je i da će ove dve ekipe činiti jedan polufinalni par, dok će se u drugom sastati Crvena zvezda i Radivoj Korać.

Partizan je u derbiju 21. kola prvenstva Srbije bio neumoljiv i slavio rezultatom 79:58 (27:23, 11:14, 18:10, ). Izabranice trenera Blagoja Ivića su zabeležile 18. pobedu, a „Malene“ doživele peti poraz.

Iako možda rezultat upućuje na drugačiji zaključak, domaće igračice nisu tako lako stigle do trijumfa. Partizan je vodio većim delom u prvom poluvremenu, a do maksimalnih sedam poena prednosti stigao je u 17. minutu posle trojke Mitrović za 36:29. Međutim, Kraljevčanke su serijom od sedam vezanih poena stigle do izjednačenja. U samom finišu druge četvrtine Partizan je stekao kakvu-takvu prednost – 38:37.

Do prve dvocifrene prednosti u meču Partizan je stigao u drugoj polovini treće četvrtine. Špikić je pokrenula seriju 8:0 kojom je Partizan u 28. minutu poveo sa 56:45. Nikolić je zatim bila precizna sa linije slobodnih bacanja, pa je na startu poslednje četvrtine rezultat glasio 56:47 u korist Partizana.

Poslednju četvrtinu, kao uostalom i celu utakmicu, obeležila je Ivanka Matić. Centar Partizana je postigla 11 vezanih poena za svoj tim koji je u 34. minutu poveo sa 67:53. Nadovezala se Olga Stepanović sa pet vezanih poena i Partizan je u 35. minutu vodio sa 72:53.

Pokušale su Kraljevčanke šutevima sa distance da se vrate u meč, ali to im u ovoj utakmici nije pošlo za rukom.

Ivanka Matić je utakmicu završila sa 30 poena (9 skokova), po 15 su postigle Mitrović (10 skokova) i Stepanović (7 skokova).

U ekipi iz Kraljeva Bra je bila najefikasnija sa 17 poena (8 skokova), Rajić je ubacila 13 (7 skokova), Bajić 10, a po 8 Šerić i Nikolić.

Poslednje kolo ligaškog dela prvenstva Srbije donosi duele Šumadija – Partizan i Kraljevo – Spartak, ali oni neće imati rezultatsku važnost. Obe ekipe narednog petka očekuje borba za nacionalni kup.

STATISTIKA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here