U16 ubedljiv protiv Litvanije na FIBA Čelendžeru u Španiji

Ženska kadetska reprezentacija Srbije – igračice ne starije od 16 godina – upisala je drugu pobedu na FIBA Čelendžeru u San Fernandu. Posle poraza od Španije, tim koji vodi Biljana Stanković imao je sjajnu reakciju već u narednom kolu i ubedljivo savladao Litvaniju – 68:44 (19:15, 29:8, 7:8, 13:13)

0
373

Na turniru u Španiji sledi slobodan dan, naš tim do kraja igra još protiv Ukrajinie (petak, od 14,30) i Hrvatske (subota, od 14,30).

Sve je na ovoj utakmici bilo rešeno već do odlaska na veliki odmor. I to najviše zahvaljujući besprekornoj drugoj četvrtini, u kojoj je naš tim igrao sjajno na obe polovine terena. Posebne pohvale idu na račun odbrane, zahvaljujući kojoj su Litvaniju svele na samo osam poena.

Tu se još jednom u praksi dokazalo pravilo da dobra odbrana otvara i dobar napad, pojačava samopouzdanje u šutu. To se sada videlo u 29 poena za 10 minuta, od toga četiri trojke. Prednjačila je ponovo Marija Avlijaš, koje ne samo da je u drugoj četvrtini ubacila devet poena, već je i razigravala ostale. U ovom delu najviše Jelenu Lazarević, za njenih sedam poena u drugoj četvrtini.

Tako su naše devojke na veliki odmor otišle sa ogromnih 25 razlike – 48:23 i već tada praktično rešile pitanje pobednika.

Iako je – što je bilo i očekivano – produktivnost u napadu do kraja meča opala, pa iako su u čitavom drugom poluvremenu ubacile manje poena nego u drugoj četvrtini, prednost naših devojaka, samim tim i njihova pobeda, nije dolazila u pitanje.

Sa čak 32 poena, ali i 6 skokova, po 4 asistenicje i ukradene lopte, Marija Avlijaš je opet bila najzapaženija. Jelena Lazarević je dodala 9 poena, uz 6 skokova, Minja Aranđelović stala na 7 poena, ali je imala i 5 skokova.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here