Crvena zvezda drugi put u sezoni savladala Partizan

Košarkašice Crvene zvezde dobile su i drugi večiti derbi ove sezone u prvenstvu Srbije.

0
806

Crveno-bele su kao gošće u okviru 16. kola slavile rezultatom 66:61 (12:11, 15:21, 22:6, 17:23). Tim trenera Dragana Vukovića je ostvario i 16. pobedu, pa će gotovo je izvesno sa prve pozicije startovati u plej-ofu. Ekipa trenera Blagoja Ivića je doživela treći poraz, ali je zadržala drugo mesto na tabeli sa bodom više u odnosu na najbliže pratioce Kraljevo i Radivoj Korać.

Utakmica je odigrana pred više od 300 gledalaca u hali „Vizura sport“.

Ključ utakmice je bio početak treće četvrtine kada je Crvena zvezda napravila seriju 15:0.

Partizan, koji je u ovoj utakmici bio oslabljen neigranjem Špikić, Cvetković i Vulić, bio je za nijansu bolji rival u prvih 20 minuta.

Matić je bila nezaustavljiva u prvoj četvrtini, postigla je u ranoj fazi deset poena za svoj tim, a pridružila joj se Stepanović sa osam poena. Njih dve su bile najzaslužnije što su crno-bele su na kraju druge četvrtine imale pet poena prednosti – 32:27.

Problem po Partizan je predstavljala činjenica da ostale košarkašice nisu bile raspoložene u fazi napada.

Crvena zvezda je na startu trećeg perioda zaigrala daleko čvršće u odbrani, a povećala je i procenat šuta. Prlja i Stjepanović su otvorile seriju u kojoj su se trojkama nadovezale Jovanović, Katanić i Đorđević.

Partizan je prve poene u ovoj četvrtini postigao u 27. minutu, a do tada je gostujući tim stekao deset poena prednosti – 42:32. Najveću prednost na meču Zvezda je imala u 28. minutu kada je posle poena Đorđević bilo 13 razlike – 47:34.

Ipak, Zvezda nije tako lako stigla do konačnog trijumfa. Gotovo niotkuda domaći tim je sredinom poslednje četvrtine uspeo da se vrati u meč. Serijom od sedam vezanih poena, od kojih je pet postigla Vidović, Partizan je u 35. minutu prišao na četiri poena minusa – 51:55.

Dramu je u samom finišu ponovo podigla Vidović poenima za 61:64. Zvezda je promašila napad, pa su crno-bele dobile priliku da još više meč učine neizvesnim. Međutim, crno-bele nisu pogodile za tri poena. Zvezda je posle tajm-auta i promašenog napada uspela da ofanzivnih skokom dođe do poena sa linije slobodnih bacanja, pa je Prlja i postavila konačnih 66:61.

Upravo je Marija Prlja sa 22 poena bila najefikasnija u timu Crvene zvezde koja u ovom meču nije mogla da računa na Ivanu Katanić. Dvocifrena je bila i Mina Đorđević sa 13 poena, devet je dodala Aleksandra Katanić, sedam Snežana Bogićević, a šest Biljana Stjepanović (8 skokova).

Sve poene za Partizan su postigle četiri igračice. Ivanka Matić je utakmicu završila sa 23 poena (8 skokova), Olga Stepanović je ubacila 19 poena, a Milica Mitrović je ostvarila dabl-dabl sa 10 poena i 11 skokova. Vidović je postigla devet poena.

Partizan u narednom kolu dočekuje Vršac, a Crvena zvezda ekipu Spartaka.

Partizan i Crvena zvezda će već 7. februara odigrati novu međusobnu utakmicu, i to u okviru Superlige WABA lige. Domaćin će ponovo biti Partizan.

STATISTIKA

TABELA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here