Crvena zvezda savladala Radivoj Korać i vratila brejk

Košarkašice Crvene zvezde ubedljivo su savladale kao gošće ekipu Radivoj Koraća rezultatom 82:60 (27:19, 18:13, 17:12, 20:16).

0
635

Crvena zvezda igrala je bez Nevene Naumčev u ovom meču.

Prvu četvrtinu je otvorila Crvena zvezda serijom 4:0 da bi ekipa Radivoj Koraća preokrenula meč u svoju korist i povela 9:6. Tokom cele prve četvrtine je viđena rezultatska neizvesnost i smenjivanje vođstva. Prvu ozbiljnu prednost napravila je Crvena zvezda na 4 minuta do kraja prvog perioda 19:12, koju je i održavala do kraja prvog perioda. Na kraju 1/4 ekipa Crvene zvezde vodi 27:19, pre svega zahvaljujući Milici Bojović koja je postigla 15 poena.

Druga četvrtina donosi efikasnu igru sa obe strane ali konstantnu prednost Crvene zvezde. Na polovini 2/4 rezultat je glasio 43:26. U preostalih 4. minuta drugog perioda Radivoj Korać je pokušao zonskom odbranom da smanji prednost Crvene zvezde, da bi na kraju prvog poluvremena rezultat glasio 45:32.

Radivoj Korać je 3/4 otvorio serijom 5:2 i smanjio na 47:37. Ali je sjajna Milica Bojović poenima na sredini 3/4 vratila dvocifrenu prednost svojoj ekipi. Sara Lumis je bila raspoložena kod Radivoj Koraća, ali nedovoljno da sama napravi preokret ovog meča. Sa druge strane, više nego raspoložena Milica Bojović po pitanju poena, kao i sjajna Ivana Katanić sa asistencijama. Na kraju trećeg perioda, Crvena zvezda ima +18.

U 4/4 Crvena zvezda je održavala svoju prednost, na kraju savladala Radivoj Korać i obezbedila treći, odlučujući meč u polufinalnoj seriji.

Treći susret između ove dve ekipe biće odigran 27. marta u Beogradu, gde će domaćin biti Crvena zvezda.

U pobedničkoj ekipi Milica Bojović je postigla 30 poena uz 7 skokova. Nikolina Deurić je postigla 10 poena kao i Ivana Katanić koja je imala i neverovatnih 18 asistencija.

Sara Lumis je jedina bila dvocifrena u ekipi Radivoj Koraća. Postigla je 15 poena i dodala 14 skokova. Marija Stojiljković je postigla 9 poena.

STATISTIKA

RASPORED PLAYOFF-a

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here