Nikolina Milić, Tina Krajišnik i Jelena Bruks obezbedile F4 Evrolige

Druge utakmice četvrtfinala Evrolige odigrane su u "balonima" u Šopronu i Salamanki.

0
255

U Šopronu su postignuti sledeći rezultati: Šopron – Lyon 62:75, Jekaterinburg – Dinamo Kursk 94:59. U prvim mečevima koji su odigrani pre dva dana, rezultati su bili sledeći: Šopron – Lion 94:66, Jekaterinburg – Dinamo Kursk 80:67.

Ekipa Šoprona, koju predvode Jelena Bruks i Tina Krajišnik, kao i pomoćni trener Stevan Karadžić, obezbedile su učešće na F4 Evrolige jer su u međusobnom duelu imale bolji skor od ekipe Liona koju predvodi Aleksandra Crvendakić.

Jelena Bruks je ostvarila dabl dabl učinak. Postigla 12 poena i dodala 10 skokova. Tina Krajišnik je postigla 5 poena i imala 8 skokova.

Aleksandra Crvendakić je postigla 12 poena uz 6 skokova i 4 asistencije.

STATISTIKA

Srpski duel u Španiji pripao je ekipi Avenide koju predvodi Nikolina Milić. U prvoj utakmici, U Salamanki, postignuti su sledeći rezultati: Avenida – Đirona 74:66, Fenerbahče – Galatasaraj 91:74. U današnjim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Avenida – Đirona 71:65 i Fenerbakče – Galatasaraj 61:71.

Na F4 Evrolige idu ekipa Avenide i ekipa Fenerbakčea.

Nikolina Milić je postigla 2 poena za 12 minuta uz 2 skoka. U poraženoj ekipi, Sonja Vasić je postigla 6 poena i dodala 2 skoka.

STATISTIKA

Final four Evrolige za žene biće održan od 16. do 18. aprila a parovi polufinala biće Šopron – Avenida i Jekaterinburg – Fenerbakče.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here