Vojvodina 021 savladala Crvenu zvezdu i plasirala se u finale Kupa Milan Ciga Vasojević

Košarkašice Vojvodine 021 prve su finalistkinje Kupa Milan Ciga Vasojević.

0
974

Novosađanke su u prvom polufinalu u Vršcu savladale Crvenu zvezdu rezultatom 71:59 (18:13, 18:19, 15:14, 20:13) pa će se u nedelju od 13 sati boriti za trofej.

Kapiten Jovana Adamović je 15 od ukupno 21 poen postigla u drugih 20 minuta igrte i na kraju sa indeksom 34 bila najefikasnija igračica utakmica.

Podunavac je postigla 13 poena, Mišeljić 12, Jovović 11, a Cukić 10 poena u pobedničkom timu.

Nevena Naumčev je sa 21 poenom bila najefikasnija u Zvezdinom timu, a najkorisnija je bila Janković koja je utakmicu završila sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 11 skokova. Ivana Katanić je postigla 13 poena, ali od toga samo dva u drugih 20 minuta.

Crvena zvezda je bolje otvorila utakmicu i u ranoj fazi u dva navrata stekla pet poena prednosti. Nevena Naumčev i Ivana Katanić su kombinovale 11 poena za vođstvo 11:6 u 6. minutu. Vojvodina u uvodnim minutama nije uspela da se snađe na presing i udvajanje rivala, ali je sredinom prve četvrtine uspela da uspostavi ravnotežu. U dva minuta je usledila serija 10:0, u kojoj su Tijana Cukić i Anastasija Podunavac vezale dve trojke. Pet poena prednosti Novosadski tim je uspeo da sačuva do isteka prve četvrtine – 18:13.

Poenima Jovane Adamović otvorena je druga četvrtina, a bilo je to maksimalnih sedam poena prednosti jedne od ekipa u ovom delu igre. No, kao i u prvoj četvrtini, uvodni minuti su pripali crveno-belima iz Beograda. U narednih pet minuta su napravile seriju 13:0 i povele sa 26:20. Adamović je prekinula nalet rivala i pokrenula period kada su njene crveno-bele dominirale. Vojvodina je vrlo brzo uhvatila priključak, a u finišu četvrtine, pre svega sa linije penala, stekla četiri poena prednosti i na poluvreme otišla sa 36:32.

Treću četvrtinu je bolje otvorila Vojvodina. Zvezda je gotovo šest minuta bila bez poena iz igre, što je novosadski tim iskoristio i poveo sa 44:35. Trojkom Adamović u 28. minutu Novosađanke su prvi put na meču stekle dvocifrenu prednost – 49:39. Da je treća četvrtina različitog toka u odnosu na prve dve potvrdio je finiš u kome je sada Zvezda bila dominantnija. Naumčev i Janković su svoj tim dovele do pet poena minusa na isteku trećeg perioda – 51:46.

Početkom poslednje četvrtine razigrala se Maša Janković. Njenih pet poena doveli su Zvezdu do samo dva poena minusa u 35. minutu – 57:55.

Pored fantastične Jovane Adamović koja je ne samo poenima kreirala napad Vojvodine i omogućavala lakše pozicije saigračica, možda i ključni trenutak bila je trojka Jovane Jovović u 36. minutu za 60:55.

Novosađanke su iskusno odigrale finiš meča i na kraju zasluženo se plasirale u finale gde će pokušati da osvoji drugi kup u istoriji kluba.

Crveno-bele iz Novog Sada su uspele da neutrališu Zvezdinu agresivnost u odbrani. Na kraju su imale sedam izgubljenih lopti manje i šest osvojenih lopti više. Uspele su da zaustave motor rivala, Ivanu Katanić u drugih 20 minuta i nateraju je na osam izgubljenih lopti. Tim Aleksandra Jovanovića je imao i veliku podršku sa klupe.

Jovana Adamović, Vojvodina 021

– Pre svega, čestitke ekipi Zvezdi na igri. Prvo poluvreme je bilo vrlo neizvesno, mi nismo baš ispoštovali sve što smo se dogovorili u svlačionici, ali u drugom poluvremenu smo pojačale, odigrale šta smo se dogovorile i došle do željenog cilja, a to je finale. Sad ćemo da vidimo sa kim ćemo igrati, ali naš cilj je prvo mesto. Naša očekivanja su da osvojimo trofej.

Aleksandar Jovanović, trener Vojvodine 021

– Super teška, fizički jako zahtevna utakmica, kao i svaka protiv Crvene zvezde… Veoma sam ponosan na moje igračice, koje su zaista ispoštovale sve na čemu smo radili ovih dana i što smo se dogovorili u poluvremenu. Izdržale su nekoliko ozbiljnih naleta Crvene zvezde. Pokušaćemo da se oporavimo preko noći. Moram da iskoristim ovu priliku i pozdravim moju suprugu, kćerke i mamu, moje najvernije navijače…

Nevena Naumčev, Crvena zvezda

– Čestitala bih ekipi Vojvodine na dobroj igri, a mojim devojkama na borbenosti. Srešćemo se dalje, tokom lige…

Dragan Vuković, trener Crvene zvezde

– Imali smo svoje šanse u jednom momentu utakmice, nismo ih iskoristili, a ekipa Vojvodine 021 je ozbiljna ekipa sa dosta iskusnih igračica koje su te naše greške znale da iskoriste. Zahvalio bih se organizatoru na dobroj organizaciji.

STATISTIKA

Dejan Ignjatović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here