Duga savladala Novosadsku akademiju

Košarkašice Duge savladale su u Šapcu ekipu Novosadske ženske košarkaške akademije rezultatom 76:57 (19:15, 13:20, 21:11, 23:11).

0
373

Šapčanke su ostvarile treću pobedu u prvenstvu i posle zaostale utakmice 10. kola, uz devet poraza, pobegle iz opasne zone.

Novosađanke su ostale na dve pobede, a 11. porazom trenutno su na desetoj poziciji.

Tim trenera Vuka Stepanovića je do trijumfa stigao znatno boljom igrom u drugih 20 minuta.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i poveo sa 13:2 u 6. minutu. Na odgovor Novosađanki nije se dugo čekalo. Sredinom druge četvrtine gošće su serijom 10:0 preokrenule rezultat u svoju korist i povele sa 27:23. Najveću prednost ekipa trenera Milana Ivanića stekla je u 18. minutu kada je na semaforu pisalo 28:35.

Prednost gošći nije dugo trajala u trećem periodu. Duga je bolje finiširala i na isteku 30 minuta stekla sedam poena prednosti – 53:46.

Duga je u poslednjih deset minuta uspela da odbije svaki pokušaj rivala da se približi i učini utakmicu zanimljivijom. U svakom finišu domaći tim je stigao i do velike razlike koja nije nebitna u eventualnim krugovima na kraju sezone.

Iako su imale čak 27 izgubljenih lopti, pet više u odnosu na rivala, Dugine košarkašice su bolje prošle u egzekuciji grešaka rivala. Uz znatno bolji procenat šuta u sedam napada manje, bilo je to dovoljno za veliku radost.

Olga Stepanović je upisala dabl-dabl u domaćem timu sa 22 poena i 11 skokova. Jelena Jozić je postigla 18 poena, a dabl-dabl je imala i Renata Stepanović sa 12 poena i 10 skokova. Anđela Matić je takođe bila dvocifrena sa 10 poena.

Gostujućoj ekipi nije pomogla ni sjajna Nikolija Jovanović koja je postigla 25 poena. Ana Perić je postigla 14 poena, a Marija Mršić 10.

Duga u nedelju u 14. kolu dočekuje Partizan 1953 u još jednom izuzetno bitnom meču za raspored u donjem delu tabele. Novosadska ŽKA takođe igra bitan meč, ali u subotu na svom parketu protiv Studenta.

STATISTIKA

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here