Prva liga 5. kolo: Igra se u Beogradu, Kraljevu, Zrenjaninu, Šapcu i Subotici (linkovi)

Prvenstvo Srbije nastavlja se utakmicama petog kola.

0
179

Pet utakmica se igra u subotu, a preostala šesta u nedelju.

Od 15 časova Mega dočekuje Vojvodinu 021. Biće ovo prilika za obe ekipe da „vade fleke“ iz prošlog kola u kome su doživeli poraze.

Aktuelni šampion je u grupi timova sa tri pobede, Novosađanke su u sredini tabele i jedine uz Partizan 1953 imaju polovičan učinak posle četiri kola.

U kolu prilično interesantnih parova jedna od utakmica koja privlači veću pažnju u najavi jeste ona koja se igra od 16.30 časova. Kraljevo dočekuje Partizan 1953 u utakmici timova koji, kao i u meču u Beogradu, imaju aspiracije za plej-of, te stoga konačan ishod ima dodatnu težinu. „Malene“ su trenutno u boljoj situaciji jer su u grupi timova sa tri pobede u četiri kola. „Crno-bele“ imaju 2-2.

Ako su prve dve utakmice bitne u borbi za plej-of, onda utakmica koja počinje u 18 časova u Zrenjaninu trenutno ima veliki značaj za beg sa začelja. Razdaljina između Zrenjanina i Novom Sada nije prevelika, ali se čini da pobeda više koju Proleter 023 ima u odnosu na Novosadsku žensku košarkašku akademiju deluje kao svetlosna godina. Novosađanke su, uz Slogu, jedina ekipa bez pobede u četiri kola te bi im eventualni trijumf mnogo značio. Naravno, ništa manje ni Proleteru koji bi se drugom pobedom lansirao ka mirnijoj zoni u sredini tabele.

Po položaju na tabeli derbi ovog kola se igra od 18.30 časova u Šapcu. Hala šabačke gimnazije biće svedok duela između Duge i Crvene zvezde. Šapčanke su posle sjajnog starta pokleknule u prošlom kolu u Beogradu protiv Rasa, inače bi ovo kolo dočekale sa maksimalnim učinkom baš kao i crveno-bele. Zvezda nastavlja ubitačan ritam utakmica, pošto je ovo treća za šest dana. Beograđanke su u dobrom ritmu i u domaćem prvenstvu i u Evrokupu, gde su vezale dve pobede i na dobrom su putu da obezbede prolaz dalje.

Konačno, od 20 časova zavesu na današnji dan spuštaju Spartak i Sloga. Uz utakmicu u Zrenjaninu, i ova puno odlučuje o rasporedu u donjem delu tabele. „Golubice“ su u grupi timova sa jednom pobedom u četiri kola, pa je jasan cilj da novim trijumfom krenu ka sredini tabele. Požežanke su u ogromnom problemu kao jednua od dve ekipe bez pobede do sada. Sigurno je da bi prvi trijumf u sezonu mnogo značio na samopouzdanju pred nastavak sezone.

Ovo kolo završavaju u nedelju Student i Ras. Utakmica iz Niša biće prenošena na TV Arena sport.

Posle ovog kola sledi tronedeljna pauza zbog učešća reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

MEGA MIS (3-1) – VOJVODINA 021 (2-2)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 26.10.2024. u 15.00
Beograd, TC Dejan Milojević
Stefanović M. (NI) Nedeljković I. (NI) Ljubić D. (NI) Jović A. (NI)

KRALJEVO (3-1) – PARTIZAN 1953 (2-2)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 26.10.2024. u 16.30
Kraljevo, Stara hala sportova
Đurić D. (KŠ) Ilić I. (KŠ) Stamenković M. (LE) Nikolić M. (VR)

PROLETER 023 (1-3) – NOVOSADSKA ŽKA (0-4)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 26.10.2024. u 18.00
Zrenjanin, „Kristalna dvorana“
Radivojević S. (VŠ) Krsmanović S. (BG) Savić S. (KV) Stamenković S. (BG)

DUGA (3-1) – CRVENA ZVEZDA (4-0)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 26.10.2024. u 18.30
Šabac, Hala gimnazije
Vasić P. (SM) Erić A. (KG) Veličković M. (PN) Đokić N. (KG)

SPARTAK (1-3) – SLOGA (0-4)
STATISTIKA
UŽIVO
Subota 26.10.2024. u 20.00
Subotica, Hala sportova Dudova šuma
Dimić B. (BG) Širko P. (BG) Kostić L. (BG) Milaković D. (BG)

TABELA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here