Intervju – ALEKSANDRA STANAĆEV, košarkašica Lublina

Rođena u Kikindi, trenutno košarkašica i kapiten ekipe Lublina. Dugogodišnja košarkašica Crvene zvezde kao i reprezentativka Srbije. Reč je o Aleksandri Stanaćev.

0
445

Nakon jednogodišnje pauze i odigrane sezone van Lublina, veliki povratak je napravila košarkašica Aleksandra Stanaćev i vratila se u Lublin, sa kojim je osvojila prvenstvo Poljske i sa kojim sada nastupa u Evrokupu.

Šta je presudilo da se vratiš u Lublin?

Nije bilo teško da presudim da se vratim u Lublin, imali sam dve neverovatne sezone u Lublinu, mislim da je greška bila što sam ga napustila, ali sam opet srećan sto sam se vratila. Grad Lublin je izuzetno mesto za život, tako da tokom slobodnog vremena ima šta da se vidi i radi. Definitvno je presudio trener koji ima veliko poverenje u mene, kao i sam klub.

Počeli ste sezonu osvajanjem Superkupa Poljske. Da li to nagoveštava najveće ambicije u sezoni?

Osvajanjem Superkupa je jedan lep dodatak samopouzdanja pred početak sezone. Ambicije su velike, svakako da se očekuje medalja u Poljskom prvenstvu.

Koje ciljeve ste postavili u Evrokupu?

U Evrokopu imamo veoma tešku grupu, sa timom iz Francuske i Španije, dve kvalitetne ekipe, neće biti lako, ali se nećemo predati. Nadam se prolasku u grupi.

Po čemu je poljska liga specifična?

Volim način na koji se igra ovde, sistem Posljkog takmičenja mi odgovara, mislim da mi leži poljska liga. Ove sezone će liga biti vrlo zanimljiva jer mislim da je kvalitet podjednak u svakoj ekipi, i svako svakog može dobiti, što se meni sviđa, jer svaku utakmicu treba početi skoncentrisan i jako.

Da li se i šta promenilo u klubu za godinu dana?

Nije se mnogo promenilo, jedino što su neki igrači otišli u druge klubove, trener je ostao isti, struktura kluba je ista kao i kada sam bila.

Kako vidiš svoju ulogu u timu posle povratka?

Uloga je ista kao i kada sam bila ovde, sam tim da su mi dala ponovo kapitensku traku, veruju u mene i ja se nadam da ću uspeti da opravdam to poverenje.

Teško je a ne postaviti pitanje o asistencijama kada si ti u pitanju. Prosek od osam asistencija u Poljskoj i deset asistencija u Evrokupu. Pa, koja je tajna?

Tek je početak oba takmičenja, sto se tiče asistencija odlično sam krenula 😃 ali ja sam igrač koji voli da deli asistencije koji voli da ekipa igra dobro i da pobeđuje, poeni mi nisu nikada bilo toliko važni.

Kada stranac u nekoj ekipi ponese kapitensku traku, to dovoljno govori. Kako komentarišeš tu čast?

Velika mi je čast što sam ponovo kapiten, i odgovornost, ponovo kažem trener mi mnogo veruje i nadam se da ću podići još trofeja ove sezone 🫢

Stižeš li da pogledaš utakmice svoje sestre?

Daa, Duškice utakmice pratim i kad je igrala u drugoj ligi Srbiji i ove godine u Rasu. Ponosna sam na nju, kada vidim kako se bori, i ide na ulaze, pošto ja to često ne radim 😂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here