Najbolji treneri u ženskoj košarci nagrađeni na Beogradskoj košarkaškoj klinici „Dušan Ivković“

U dvorani «Aleksandar Nikolić» proteklog vikenda održana je 23. Beogradska košarkaška klinika «Dušan Ivković».

0
563

Iskusni NBA stručnjak Stiven Kliford, trener madridskog Reala Ćus Mateo, trener Pariza Tomas Isalo i srpski stručnjak na klupi Londona Petar Božić doprineli su tradicionalnom kvalitetu najpoznatijeg i najeminentnijeg trenerskog seminara u svetu.

Beogradska košarkaška klinika «Dušan Ivković» okupila je i ove godine vrhunske stručnjake pod obručima, a predavanja je pratilo preko 1.500 košarkaških trenera iz Srbije i preko 130 inostranih trenera. Beograd je još jednom ucrtan na košarkaškoj mapi sveta kao istinski centar, a upravo predavači najbolje govore o kvalitetu stručnog seminara u Beogradu.

Otvaranje 23. Beogradske košarkaške klinike «Dušan Ivković», čiji je organizator Udruženje košarkaških trenera Srbije, tradicionalno je obeleženo dodelom nagrada najuspešnijim srpskim trenerima prošle sezone, koji su osvojili takmičenja u kojima su učestvovali. Nagrade su dodelili predavači ovogodišnje Klinike i selektor reprezentacije Rusije Zoran Lukić, koji je dirljivim osvrtom na lik i delo Dušana Ivkovića i otvorio ovogodišnji seminar.

Od trenera ženskih selekcija nagrade su dobili Milan Vidosavljević iz Mege (osvajač Kupa Milana Ciga Vasojević i prvak Srbije u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji), Dragiša Stamenković iz ŽKK Ras (prvak Druge ženske lige Srbije), Igor Petričević (Korać akademija 011, prvak Regionalne lige Sever), Jelena Stošić (OKK Šabac, prvak Regionalne lige Jug), Teodora Marunkić (NŽKA, prvak Srbije u pionirskoj konkurenciji) i Nikola Čolić (Mega, prvak Srbije u kadetskoj konkurenciji).

Od trenera muških selekcija nagrade su dobili Janis Sferopulos iz Crvene zvezde (pobednik Kupa „Radivoj Korać”, prvak ABA lige i Superlige Srbije), Vladimir Jovanović iz Spartaka (prvak ABA2 lige), Miloš Isakov-Kovačević iz Vojvodine (prvak KLS), Marko Boltić iz BKK Radničkog (prvak Druge muške lige Srbije), kao i Vladimir Đorđević, Miljan Marjanović, Pavle Trifunović, Vladimir Jojić, Igor Radivojević, Velid Hadžerić, Predrag Mušicki, Igor Jozić, Mihailo Ljubinac, Aleksandar Jovanović, Dušan Nikolić, Bojan Simanić i Dragoljub Avramović.

Udruženje košarkaških trenera Srbije od 2022. godine dodeljuje «Zlatne plakete» za doprinos i razvoj košarke u Srbiji i ona predstavlja priznanje za sve trenere koji su košarci posvetili značajan deo života i dali doprinos razvoju košarke, ali i otkrili mnoge talente i usmerili ih na pravi put, pomogavši im da naprave uspešne karijere.

Ovogodišnji dobitnici «Zlatne plakete» su Dragan Dragosavac, Rade Georgievski, Dragan Vuković i «Fakultet za sport Univerziteta Union Nikola Tesla».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here