Petar Đorđević novi trener KKŽ Radnički iz Beograda

KKŽ Radnicki iz Beograda objavio je da je Petar Đorđević novi glavni trener seniorske ekipe.

0
524

Petar je svoje bogato trenersko iskustvo započeo u klubu Mega Bemaks, gde je tri sezone trenirao mlađe pionire, pionire i kadete, radeći i kao pomoćni i kao glavni trener. 

Njegov rad u Mega Bemaksu bio je izuzetno zapažen, a zahvaljujući njegovom trudu i posvećenosti, mnogi mladi talenti su napredovali i ostvarili značajne rezultate.

Nakon uspešnog perioda u Mega Bemaksu, Petar se pridružio KKŽ Radnički, gde je sa kadetskom ekipom ostvario plasman na završni turnir, pokazujući još jednom svoj trenerski talenat i sposobnost da izvuče maksimum iz svog tima.

Njegova karijera potom je nastavila da cveta u Partizanu, gde je u prethodne dve sezone sa kadetkinjama osvojio srebrnu i bronzanu medalju na završnim turnirima. Ovo je bio još jedan dokaz njegovog kvaliteta i sposobnosti da vodi tim do uspeha.

U međuvremenu bio je redovni učesnik na mnogim domaćim, reprezentativnim i međunarodnim kampovima radeći sa najtalentovanijim igračima Srbije, Evrope i sveta. 

NBA nije gledao samo preko TV-a, već je nekoliko sezona jedan od onih koji su uspešno učestvovali u projektima NBA Serbia učestvovajući u NBA Jr. ligi i vodeći mušku U14 reprezentaciju Srbije na Arena Sport NBA turniru u Beogradu.

„Posle dve sezone u Partizanu sledi povratak u Radnički. Ovog puta u nešto drugačijoj ulozi nego ranije. Ambicije su uvek na najvišem mogućem nivou kao sa svakim timom ili igračem sa kojem sam imao prilike da sarađujem. Napraviti jednu, prvenstveno, porodičnu i radnu atmosferu je primarni cilj, a zatim sledi sve ostalo. Vreme da je da se promenimo, od onih koji sumnjaju u one koji veruju.“ izjavio je za naš sajt Petar Đorđević.

Svoje znanje skupljao je takođe pod mentorstvom trenera Janisa Sferopulosa, trenera Crvene Zvezde za koga Petar kaže da je jedan od najbojlih ljudi u košarkaškom svetu i neko ko je u mnogo tome imao ogroman uticaj na njegov razvoj. 

Petar je spreman da preuzme seniorsku ekipu KKŽ Radnički i povede je ka novim pobedama. Njegovo iskustvo, znanje i strast prema košarci sigurno će biti od ogromne vrednosti za tim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here