Očekivanja u Crvenoj zvezdi pred završni turnir za kadetkinje

Ekipa Crvene zvezde poslednjih godina bila je dominantna u kadetskoj konkurenciji.

0
670

Tim Nemanje Planojevića je i sada u grupi favorita iz senke.

Beogradski tim je tokom sezone imao problema sa velikim brojem povreda, što je uticalo da ligaški deo završe na trećem mestu. Crveno-bele će u četvrtfinalu igrati protiv novosadske Vojvodine 021, a ta utakmica je postavljena za 19.30 časova.

Očekivanja od završnog turnira?

Generalno od završnog turnira očekujem veliku borbu svih ekipa koje budu na turniru. Često kadetski turnir bude zanimljiviji od juniorskog, ekipe budu ujednačenije.

Koliko poznajete rivala u četvrtfinalu, njihove prednosti i mane?

Ekipu Vojvodine poznajemo dobro, s obzirom da su promenili trenera, ne znamo da li će to uticati na sam stil igre, ali svakako imamo veliko poštovanje prema njima.

Šta karakteriše igru vaše ekipe?

Karakteristiku naše igre ove sezone čine povrede 😂 Šalu na stranu, trener sam od 2001. godine i nikada nisam imao problema sa povredama ni blizu kao ove sezone. Često smo ove sezone igrali bez nosioca igre, menjali način igre, prilagođavali se, zaista jedna vrlo izazovna sezona. Pomenuo bih takođe da nismo želeli da Kristina Rađenović koja je generacijski talenat požuri sa povratkom na teren, već smo rešili da preskoči završni turnir da bi izbegli bilo kakav rizik od povrede. S obzirom da smo igrali u toku sezone bez 6-7 igračica vrlo često, sada kada smo „samo“ bez četiri se čini kao odlična situacija da prikažemo dobre partije na turniru.

Ko su glavni favoriti za titulu i medalje?

Favorit je svakako ekipa Arta s obzirom da Jovana Popović igra na neverovatnom nivou, a iz drugog plana vrebamo mi i ekipa Rasa koja je na juniorskom turniru maltene odmarala igračice. Nisu „skinuli“ Ladinek, i to govori koliku ambiciju imaju za ovaj turnir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here