Očekivanja u Mega Artu pred završni turnir juniorki

Završni turnir juniorki biće održan u Odžacima od 17. do 19. maja.

0
721

Ekipa Mega Arta sa trenerom Milanom Vidosavljevićem aktuelni je šampion države u konkurenciji košarkašica do 19 godina.

Beogradske „umetnice“ baš kao i prošle godine u četvrtfinalnu koje je na programu od 12.30 časova igraće protiv ekipe Rasa.

Očekivanja od završnog turnira?

-Očekivanja su uvek ista, a to je da pokušamo da prikažemo našu najbolju igru i da se predstavimo u najboljem svetlu. Igramo sa pretežno kadetskim sastavom ove godine, imamo samo četiri prateće juniorke koje su 2006. godište, ostale devojke su 2007. i 2008. godište. Ali to, naravno, ne menja ništa što se pristupa tiče.

Koliko poznajete rivala u četvrtfinalu, njihove prednosti i mane?

-Mi, nekako, po nepisanom pravilu se već godinama stalno sastanemo u ovoj fazi takmičenja sa Rasom, tako da se vrlo dobro znamo, kako oni nas tako i mi njih. Odigrali smo i dve ligaške utakmice u sezoni, tako da ne verujem da će tu biti nešto mnogo iznenađenja.

Šta karakteriše igru vaše ekipe?

-Dobra energija i veliko zajedništvo su nešto na čemu gradimo sve. Čvrstina u odbrani i tranziciona igra u napadu su nešto po čemu smo prepoznatljivi.

Ko su glavni favoriti za titulu i medalje?

-Izrazitih favorita nema, što se kroz prethodnih nekoliko godina i pokazalo – gde su uglavnom osvajali oni koji to nisu bili u tom trenutku. Ali imamo ekipe Crvene zvezde, Kraljeva i Vojvodine, koje, uz nas, imaju nekoliko igračica u svojim seniorskim sastavima. Tako da verujem da će upravo ove ekipe zauzeti prva četiri mesta.

Ekipa Mega Arta će nastupiti u sledećem sastavu: Jana Vesić, Minja Aranđelović, Teodora Simončević, Jovana Popović, Lana Brenjo, Aleksandra Aleksić, Valentina Zarić, Dara Stanković, Maša Zoroe, Petra Popović, Anđelija Đurđević, Nina Zlokolica. Trener: Milan Vidosavljević. Pomoćni treneri: Nemanja Ćulafić i Milanović Milan.

U petak 17. maja u četvrtfinalnim mečevima u „SPC Odžaci“ sastaju se:

12.30: Mega Art – Ras

15.00: Crvena zvezda – Paraćin

17.30: Vojvodina 021 – Student

20.00: Srbobran – Kraljevo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here