Pet na pet – KALINA KOŽUL, košarkašica Mondo basketa

Predstavljamo vam rubriku pet na pet, u kojoj je cilj upoznavanje i promocija talentovanih mladih igračica.

0
1628

Iza Mondo basketa u pionirskoj konkurenciji su titula šampiona regiona Beograd bez izgubljene utakmice i peto mesto na državnom prvenstvu u Ivanjici.

U ovim takmičenjima svoj veliki talenat nagovestila je Kalina Kožul, članica generacije 2009 koja sugeriše velike mogućnosti u budućnosti.

Ko je najzaslužniji što si zavolela košarku i kako je izgledao tvoj prvi trening?

-Zavolela sam košarku pre svega zbog mame koja je bivša košarkašica. Od malena pratim košarkaške utakmice i našu reprezentaciju. Što se tiče prvog treninga, sećam se da me je moja sestra nagovorila da odemo, igrali smo 5 na 5 i bilo nam je veoma zanimljivo.

Ko ti je bio prvi trener i po čemu ga pamtiš?

-Moj prvi, ujedno i sadašnji trener, je Nikola Dmitrović. On me je naučio prvim košarkaškim koracima, a pamtiću ga po izuzetnoj posvećenosti i insistiranju na detaljima.

Koji savet od trenera si do sada zapamtila kao najvažniji?

-Savet koji mi trener uvek govori jeste: „Napadni, izgubi loptu, ali nastavi dalje da igraš“. Naravno, dobijam mnogo saveta od trenera, ali bih ovaj izdvojila.

Šta vidiš kao svoje najbolje strane u igri, a u čemu bi volela da napreduješ?

-Moja prednost je to što sam brža od većine igračica koje igraju na mojoj poziciji. Smatram da sam jedna od boljih odbrambenih igrača koji pokriva ceo reket, a u napadu mogu da igram na svim pozicijama. Mislim da u svim segmentima moje igre ima prostora za napredak i radim sve više na tome kako na timskim, tako i na individualnim treninzima u klubu.

Da li imaš uzora/idola među sadašnjim ili bivšim košarkašicama?

-Moji idoli su Sonja Vasić, zato što je uvek bila odličan lider, i Jovana Nogić koja osvaja teren svojom energijom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here